Nesrećna ćerka Grejs Keli koju su optužili da je ubila majku

Foto: VALERY HACHE / AFP / Profimedia

O smrti Grejs Keli, holivudske lepotice koja je postala princeza, i danas kruže strašne glasine, koje se uglavnom odnose na njenu mlađu ćerku, princezu Stefani. Zbog užasnih optužbi da je zapravo bila odgovorna za smrt majke, Stefani je živela nemiran i "divlji" život.

Stefani je rođena 1. februara 1965. godine u palati u Monaku od oca Renija III i majke, bivše holivudske glumice Grejs Keli.

Od njihovo troje dece, Stefani je najmlađa. Njen brat je Albert, koji je u žiži skandala zbog svoje supruge, princeze Šarlin.

Kobne 1982. godine, Stefani i njena sestra Karolin su se vozile iz Francuske s majkom. Nažalost, Grejs Keli je tokom vožnje doživela moždani udar i sletela s puta, a preminula je sledećeg dana.

Postojale su glasine da je Stefani vozila auto te noći, a princeza je odbijala da govori o tome sve do 1989. godine, kada je demantovala glasine i insistirala da ona nije bila ta koja je vozila auto.

Stefani je priznala da je bila pod velikim pritiskom zbog tih glasina, jer su je ljudi u suštini optuživali da je ubila sopstvenu majku sa samo 17 godina.

Nakon što se oporavila od nesreće u kojoj je poginula njena majka, Stefani je počela da radi za modnu kuću Christian Dior.

Godine 1984. debitovala je na pisti kao manekenka.

Pokrenula je sopstveni brend kupaćih kostima 1986. Godine 1986. je producirala i izdala sopstveni muzički singl pod nazivom Ouragan, koji je postao jedan od najpopularnijih singlova u Francuskoj.

U Kanu je 1999. godine upoznala trenera slonova, Franka Nija, u kojeg se ludo zaljubila. Stefani je zbog njega bukvalno pobegla iz palate, sa svoje troje dece iz prethodnih veza, i putovala sa njegovim cirkusom po Švajcarskoj.

Njenu vezu sa Nijem nikada nije javno komentarisala njena porodica, ali , prema kraljevskoj biografkinji Anđeli Levin, zbog toga su je osudili.

Levin tvrdi da je princeza Karolina, koja je preuzela mnoge uloge i dužnosti svoje majke nakon njene smrti, bila „razorena ponašanjem svoje sestre“.

Nakon raskida sa Nijem, zaljubila se u portugalskog akrobatu Adansa Lopeza Pereza. Par je kratko živeo zajedno u kamp prikolici pre nego što su se venčali 2003. U novembru 2004. podneli su zahtev za razvod.

Stefani se nikada više nije udavala, a sada je uključena u dobrotvorne organizacije za borbu protiv AIDS-a i za spašavanje životinja.

***

Bonus video: Luvr – najveći muzej na svetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram