Neobična životna priča najzgodnijeg popa u našoj kinematografiji

Foto: Promo

Na putu ka svetskoj slavi.

Mladog i talentovanog glumca Dejana Bućina prate „verske“ uloge. Oduševio je srpsku publiku kao vladika Miron u filmu „Nečista krv: Greh predaka“, a usledila je slična uloga na malim ekranima u seriji „Popadija“.

Takođe je ranije igrao Isusa Hrista i apostola Marka, a našalio se da ga takva glumačka sudbina prati zbog izgleda.

„Možda je vreme da se ošišam i obrijem, kako bih se sklonio od takvih uloga, iako su mi drage jer nose veliki glumački potencijal“, rekao je jednom.

Ko je ovaj zgodni glumac, koji je veći deo života zapravo proveo van Srbije?

Dejan Bućin je rođen u Beogradu, ali se već sa dve godine sa porodicom preselio u Salcburg. Pet godina kasnije vratio se u Beograd, ali se 1995. preselio u Bon u Nemačkoj. Ipak, u međuvremenu se njegova porodica još jednom vratila u Srbiju, da bi za sledeću destinaciju izabrali Frankfurt, gde se Dejan školovao.

„Te česte selidbe bile su redovne jer mi je otac radio u diplomatiji“, ispričao je Bućin.

„Poreklo sa majčine strane vuče iz Bosne, a sa očeve iz Crne Gore, što je jasno po mom prezimenu“, takođe je otkrio.

Dejan je studirao političke nauke i radio kao konobar, dok nije svoj omiljeni hobi – glumu – pretvorio u karijeru.

Koliko je u tome uspešan, najbolje pokazuje činjenica da je na trećoj godini studija glume primljen u prestižni Berlinski ansambl. U Nemačkoj ima bogatu pozorišnu karijeru.

„Identitetski raskorak je prisutan uprkos činjenici da sam gotovo tri četvrtine svog života proveo na nemačkom govornom području, samim tim mi je nemački poput maternjeg jezika – ako ne i jači. No i dalje delimično u sebi osetim pripadnost i mentalitet ovih prostora, bez obzira na društvene okolnosti u kojima dugi niz godina živim. Obrnuto vidim sličan fenomen – uticaj dugogodišnjeg života u Nemačkoj koji je ostavio trag i ponekad me čini strancem u rodnom Beogradu“, rekao je za City magazin.

Mladi glumac se ne ograničava samo na srpsku i nemačku produkciju.

Bućin je takođe deo predstojećeg filma Terensa Malika „The Day of The Wild“, koji se, sasvim neverovatno, bavi epizodama iz života Isusa Hrista. Takođe se pojavio u francuskoj verziji filma „Lepotica i zver“ uz Vensana Kasela.

Zgodni glumac se rado vraća rodnom Beogradu, posebno Bežanijskoj kosi, koja je njegov kraj.

„Volim kada vidim da se grade parkovi i zelene površine, a voleo bih kada bi neko rekonstruisao stare zgrade u centru grada. One me uvek podsete na Budimpeštu i arhitekturu austrougarske monarhije. Često me Beograd podseća i na Berlin, jer u sebi ima to nešto izuzetno grubo, a istovremeno i lepo“, primetio je Bućin.

„Ja sam sa Bežanijske kose, to je nekada bila zadnja stanica sedamdesetpetice. Zato i volim da obiđem čitav grad do Zelenjaka. To mi je kao ritual – sednem u bus i prođem pored bivše gimnazije, maminog posla, tamo gde mi je baba živela, pa preko Brankovog mosta. Nedavno sam bio i u drugim gradovima u kojima sam živeo ranije, jer sam hteo da vidim kako ti kvartovi sada izgledaju. Neki su ostali isti, a neke nisam mogao da prepoznam. Interesantno je kako se vizuelno povezuje sa emotivnim. Vrati ti se film i probudi sećanje na neki drugi život. U Beogradu u sedamdesetpetici i dan danas sretnem ljude koji ulaze i izlaze na istoj stanici kao pre 15 godina. Po tome vidim koliko je to i dalje moj grad“, dodao je.

***
BONUS VIDEO: Televisa presenta: Prelepa Srpkinja Marija je buduća zvezda Meksika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram