Klinac iz filma „Život je lep“ je postao zgodan frajer

život je lep
Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Librar / Profimedia

Đorđo Kantarini je imao pet godina kada je igrao malog Đosua u potresnom filmu Roberta Beninjija nagrađenom sa tri Oskara. Od premijere filma Život je lep je prošlo prilično vremena i od tada je mali Đorđo izrastao u pravog šmekera.

Pre više od dve decenije na platnima se pojavio film Život je lep, ostvarenje uz koje smo plakali i smejali se.

U priči o jevrejskoj porodici koja završava u koncentracionom logoru ističe se njihova snalažljivost, sposobnost da život i u takvim uslovima učine lepim, a sve kako bi maleni Đosu što manje osetio strahote rata.

Uz Roberta Beninjija i Nikoletu Braski upoznali smo tada mršavog petogodišnjeg dečaka kog je igrao Đorđo Kantarini, a koji nas je osvojio krupnim očima i osmehom.

Tako je sa samo pet godina mali Đorđo igrao u filmu potom nagrađenom Oskarom. On je i nakon toga nastavio da igra u velikm ostvarenjima – 2000. se pojavio u Gladijatoru, takođe okićenom Oskarom, i to kao rano preminuli sin glavnog junaka Maksimusa koji tatu čeka u zagrobnom životu.

Do 2008. se pojavio u još nekoliko ostvarenja, a onda je povukao sa filma.

Vratio se školovanju, te potom učestvovao u jednom TV šou programu o igranju.

Potom se orkenuo onlajn serijama.

Danas Đorđo i dalje usavršava svoja znanja i veštine, a živi i radi u Njujorku. I usput privlači pažnju mnogih devojaka.

Inače, Đorđova majka i brat i dalje žive u oblasti Lacio u njegovoj rodnoj Italiji. A da bi on odatle otišao u Ameriku i uspeo u karijeri, pomogao mu je Beninji. On mu je pomogao da dobije vizu za rad u Sjedinjenim Državama i sa njim je Đorđo i dalje u kontaktu.

BONUS VIDEO: Robert de Niro – veliki glumac i oskarovac

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram