Nema ih mnogo, ali su mnogo jaki: Ovi domaći parovi su opstali uprkos velikoj razlici u godinama

Foto: Antonio Ahel/ATAImages; G.G./ATAImages; Instagram/_simicjelena

Razlika u godinama među poznatim parovima ne predstavlja prepreku. Haris i Melina Džinović jesu se razveli, ali i dalje imamo parove koji su pravi primer da ljubav ne pita za broj.

Da ova fraza nije samo izgovor ili opravdanje, govore u prilog mnogi parovi sa domaće javne scene kojima i dvocifrena razlika ne predstavlja prepreku za sreću.

Do skoro, na ovoj listi su se nalazili i Haris i Melina Džinović, ipak, par je odlučio da stavi tačku na 22 godine dug brak. Poznati pevač i modna dizajnerka su se upoznali sasvim slučajno, a vrlo brzo i zavoleli. Nakon što je Melina prisustvovala njegovom koncertu u Zagrebu 2002. godine, par je počeo da se zabavlja, a venčali su se tek 2017.

Iako su dugo imali skladan brak, početak je bio trnovit, pre sveg zbog razlike u godinama i protivljenju njene porodice. O vezi sa 29 godina starijim pevačem, njena porodica je saznala iz medija, ali Melina nije dozvoljavala da išta stane na put njihovoj ljubavi. Napustila je fakultet, uprkos želji njenih roditelja da završi studije, i prešla da živi sa Harisom i prati ga na njegovim nastupima.

Melina i Haris Džinović Foto: Nemanja Jovanovic

Njih dvoje imaju dvoje dece, ćerku Đinu i sina Kana. Ipak, par je odličio da se razdvoji i svako krene svojim putem.

Nasuprot njima, ovo su parovi koji opstaju, uprkos razlici u godinama.

Sanja Jovićević i Branimir Popović

Foto: G.G./ATAImages

Branimir Popović, rođen 1967. godine u Podgorici, poznat je pozorišni i filmski glumac i redovni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti na Cetinju. Baš na tom fakultetu studirala je glumu Sanja Jovićević. Nedugo posle njenih studija oboje su počeli snimanje serije Budva na pjenu od mora. Nije prošlo mnogo, a njih dvoje su se zavoleli.

Branimir je igrao markantnog Martina, a Sanja – Bojanu Bačić, ćerku kontroverznog biznismena Sava Bačića (Mima Karadžić). Sanjina junakinja tokom serije je ostala trudna, ali zanimljivo je da je zapravo Sanja tada zaista bila trudna sa Branimirom. Branimir i Sanja ni tada ni kasnije o svojoj vezi nisu mnogo govorili. Inače, on je 21 godinu stariji od nje. Bez mnogo priče, njihova ljubav je jačala i 2013. su se venčali u jednom hotelu na Jahorini.

I nakon toga nisu se mnogo eksponirali u javnosti. Posvećeni su poslu, ali pre svega ćerkici Sofiji koju podižu u Podgorici.

Goca Tržan i Radomir Novaković

Raša Novaković i Goca Tržan Foto: Marija Dejanović/Nova.rs

Pre 13 godina Goca je uplovila u vezu sa 14 godina mlađim Rašom Novakovićem, bubnjarem u njenom bendu. Nakon dve godine su se verili, a u septembru 2015. godine su se venčali.

Iako im “ruže cvetaju” u odnosu, pevačica je jednom prilikom izjavila da dosta mlađi izabranik ponekad zna da bude “težak”.

Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević

Verica Rakočević, Veljko Kuzmančević Foto: A.H./ATAImages

Posle dva braka, sa Boranom Karamanom i Zoranom Rakočevićem, Verica je ljubav našla uz Veljka Kuzmančevića.

U julu 2013. godine je započela vezu sa ovim mladim kompozitorom koji je 35 godina mlađi od nje. Izjavila je da ih je spojila ljubav prema umetnosti. Na venčanju Verica je nosila kratku belu venčanicu, a na svadbu je došla brodićem u kome su bili trubači.

Željko i Ružica Bebek

Ružica i Željko Bebek Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Između Željka Bebeka i njegove supruge Ružice takođe postoji velika razlika u godinama. Naime, Ružica je od pevača mlađa 32 godine. Željko je pre sadašnje supruge imao dva braka, u kojima je dobio dve ćerke – Silviju i Bjanku. Dok sa Ružicom ima dvoje dece – sina Zvonimira i ćerku Katarinu.

Jelena Simić i Dragan Simić

View this post on Instagram

A post shared by Jelena Simic (@_simicjelena)

Voditeljka „Slagalice“, Jelena Simić je već dve decenije u braku sa 18 godina starijim mužem, Draganom Simićem. Par je 2010. godine dobio ćerku Unu, a 2020. sina Aleksu.

Jelena ističe da se njih dvoje odlično slažu, a da je posebno fascinira smisao za humor i obrazovanje njenog muža, inače profesora na Fakultetu političkih nauka. Ona je jednom prilikom izjavila:

„Dragan je živa enciklopedija. Imponuje mi da živim sa tako pametnim i duhovitim čovekom. Stalno se šali, često i na moj račun“

Vesna Marković i Predrag Marković

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Voditeljka Vesna Marković je mlađa 36 godina od svog supruga, političara Predraga Markovića. Ovaj par je u braku od 2015, a nakon sedam godina, voditeljka je ostala trudna. Zanimljivo je to da je Vesna sadašnjeg muža zaprosila na njegov 60. rođendan.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram