„Ne izgleda onako kako bi trebalo da izgleda mis naše zemlje“: Cela nacija gori od besa zbog odluke sudija

Foto: Instagram/karolina0824

Nova mis Japana Karolina Šiino je prva naturalizovana Japanka koja je osvojila ovu titulu i govori besprekorno japanski.

„Bilo je rasnih barijera, a moja borba da me prihvate kao Japanku bila je puna izazova“, rekla je 26-godišnja Karolina Šiino u suzama.

Naime, Karolina je rođena u Ukrajini, a u Japan se doselila kao petogodišnjakinja. Odrasla je u Nagoyji u središnjem delu zemlje.

Zbog njene pobede pokrenuila se velika rasprava, jer neki veruju da „ne izgleda onako kako bi mis Japana trebalo da izgleda“.

Podsećamo, pre devet godina, Arijana Mijamoto je postala prva osoba mešane rase koja je osvojila titulu Mis Japana. Njena majka je Japanka, a otac Afroamerikanac, i tada su počele rasprave ko bi trebalo da se takmiči za mis Japana.

Činjenica da Šino nema japanskih korena izazvala je bes na društvenim mrežama, prenosi Story.hr.

„Ona nije čak ni mešana rasa, ona je 100 odsto Ukrajinka. Razumem da je lepa, ali ovo je izbor za Mis Japana. Šta je čini Japankom?“, pita se jedna osoba.

„Ako je napola Japanka, nema problema. Međutim, etnički, ona je nula odsto Japanka, a nije ni rođena u Japanu“, dodala je druga.

„Mislim da je prirodno da se Japanci ljute kada osoba koja izgleda kao Evropljanka bude proglašena za najlepšu Japanku“, istakla je treća.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram