Ne može im niko ništa: Najkontroverznije ćerke ruskih moćnika

Foto: XPOSUREUK / Backgrid UK / Not supplied / WillWest News / Maria Shuvalova / WillWest News / Profimedia

Niko im ne može ništa iako su umešane u sumnjive poslove.

One pripadaju ruskoj „zlatnoj omladini“, što je naziv za bogatu decu ruskih oligarha i političara. Za Rusiju ih, sem porekla, ne vezuje mnogo stvari jer svoje slobodno vreme uglavnom provode na luksuznim putovanjima.

Školovale su se na prestižnim univerzitetima na zapadu, imaju milione na bankovnim računima i druže se sa svetskim džet-setom.

Ovo su najmoćnije ćerke ruskih moćnika.

Mezimica iz Kremlja

Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Lepa plavuša, poznata kao Liza (24), ćerka je sekretara za štampu predsednika Putina – Dmitrija Peskova.

Živi na relaciji Rusija-Francuska sa svojom majkom Ekaterinom.

Peskova konstantno izaziva pažnju javnosti na društvenim mrežama zbog svojih objava. Ona nikada nije krila da voli da živi u Evropi, jer se tamo oseća bolje, a ruski obrazovni sistem jednom prilikom nazvala je „pravim paklom“.

Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

„Problem sa Rusima leži u nedostatku obrazovanja. Naravno, svaka nacija ima dobre i loše građane, ali često primećujem grubost i potpuni nedostatak obrazovanja među Rusima”, izjavila je ona svojevremeno.

Takođe je podelila svoje mišljenje o istopolnim brakovima: „Veliki sam zagovornik toga da dva zaljubljena srca budu zajedno, ali sam apsolutno protiv da nameću svoju ideologiju drugima.“

Peskova je takođe iznela kontroverznu tvrdnju da nema ništa protiv gej ljudi, ali da ne voli lezbejke kao i da je protiv toga da se istopolnim parovima dozvoli da imaju decu.

„Da bi se dete razvijalo na uravnotežen način, da bi njegov život bio uravnotežen, potrebna mu je harmonija. Potrebni su mu jin i jang“, napisala je ona.

U septembru 2017. Peskova je osuđena za plagijat. Ispostavilo se da članak „Iluzija znanja: Hoće li nove tehnologije ubiti tradicionalno obrazovanje”, koji je objavljen u „Forbsu“, nije u potpunosti njen.

Profesorka Oksana Silantjeva „provela“ je publikaciju kroz program „Antiplagijat“ i saznala da su pojedini delovi iz članka Peskove u potpunosti kopirani iz materijala drugih publikacija.

Nekoliko dana kasnije, Instagram nalog Peskove je obrisan. Pres služba devojke je rekla da je ona sama deaktivirala profil kako je ništa ne bi odvratilo od studija. Kasnije je ponovo aktivirala profil.

Peskova je završila biznis školu i tečno govori engleski i francuski jezik, a takođe uči arapski, kineski i turski.

Balerina sa najvećom platom na svetu

Foto: Maria Shuvalova / WillWest News / Profimedia

Ćerka bivšeg zamenika premijera Igora Šuvalova, Marija, je na udaru ruske javnosti još od 2018. godine. Tada je najbogatija balerina Boljšoj teatra započela svoju karijeru i osvojila solističke uloge u ovom prestižnom pozorištu.

Foto: Sobesidnik / WillWest News / Profimedia

Iako je za ruske balerine najveća čast pojaviti se na Boljšoj sceni, one ne mogu da zarade veliki novac od baleta.

Prosečne plate u Boljšoju variraju između 500 i 2.500 dolara mesečno, ali uprkos tome ova 24-godišnjakinja zarađuje prosečno oko 20 miliona funti godišnje.

Foto: Maria Shuvalova / WillWest News / Profimedia

Marijin otac je jako blizak sa predsednikom Putinom već dve decenije i igra glavnu ulogu u nadgledanju ruskih državnih fondova.

Ova ruska balerina poseduje udeo u londonskoj kompaniji „Regional Property Developments Limited“, kao i ogromnu imovinu u Rusiji, pa poreska služba tvrdi da njen novac potiče odatle.

Marija nije dala izjavu za medije povodom toga, samo je rekla da nije dužna da se pravda nikome. U međuvremena konstantno putuje po svetu i uživa u luksuznim putovanjima.

Ruskinja koja je non-stop na odmoru

Foto: XPOSUREUK / Backgrid UK / Profimedia

Najveću pažnju ruske javnosti izaziva pastorka ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji je jedan od Putinovih najbližih saradnika.

Polina Kovaleva živi u Londonu, gde poseduje stan vredan 5,8 miliona dolara u jednom od najskupljih kvartova.

Fondacija za borbu protiv korupcije otkrila je da je Kovaleva kupila stan u Kensingtonu kada je imala 21 godinu i to ne uz pomoć kredita, već je sve platila kešom.

Mnogima i dan danas nije jasno kako je to moguće kada Polinin biološki otac nije bogat, ona nema svoj unosan biznis niti muža oligarha.

Iako Lavrov konstantno kritikuje zapadne zemlje, njegova pastorka već godinama živi kao princeza u centru Londona i ne planira da se seli u Rusiju.

Pored luksuznog stana, Polina se kreće u najskupljim restoranima u Londonu, nosi dizajnersku odeću i često putuje.

Jedna od omiljenih destinacija joj je i Crna Gora u kojoj često boravi leti.

Njen Instagram je nedavno obrisan, nakon što je Britanija zamrzla račune bogatim Rusima, pa niko ne zna šta se sa njom dešava.

Rokenrol plesačica

Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin jako dobro skriva svoj privatni život, a donedavno se vrlo malo znalo o njegovim dvema ćerkama.

Najmlađa ćerka Jekaterina je 2015. bila u centru pažnje nakon što je otkriveno da živi u Moskvi pod imenom Katerina Tikhonova.

Od tada su Rusi saznali iz raznih medijskih izveštaja da je ona udata za biznismena Kirila Šamalova, sina jednog od starih prijatelja njenog oca, i da je par „težak“ oko dve milijarde dolara, kroz ulaganja u gasnu i petrohemijsku industriju.

Sada ima 30 godina, a na Moskovskom državnom univerzitetu vodi javno finansirane projekte o „intelektualnom razvoju“.

Ona navodno nadgleda ugovore vredne nekoliko miliona dolara i ima članove Putinovog užeg kruga za savetnike.

Tihonova je takođe akrobatska rokenrol igračica – na svetskom prvenstvu 2013. u Švajcarskoj je osvojila peto mesto.

Foto: Nevar inc. / east2west news / WillWest News / Profimedia

***

Bonus video: Protesti i sukobi u Teheranu zbog smrti mlade žene u policijskom pritvoru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram