Misteriozni životi Putinovih ćerki

Foto: Youtube printscreen / Телеканал «Доктор» / SKT Mega Dance

Ruski predsednik Vladimir Putin trenutno je tema broj jedan svuda u svetu, zbog invazije njegove zemlje na Ukrajinu. Uprkos njegovim brojnim intervjuima, konferencijama za štampu i televizijskim govorima, Putin je uvek bio izuzetno tajnovit u vezi sa svojim porodičnim životom - posebno kad je reč o njegovoj deci.

Mediji širom sveta spekulišu da bivši šef KGB-a ima vanbračno dete sa ruskom gimnastičarkom, a takođe se piše da je otac još jednog deteta, rođenog iz ljubavi sa bivšom čistačicom, koja je u međuvremenu postala čelnica ruske banke.

„Imam privatni život u koji ne dozvoljavam mešanje. To se mora poštovati“, izjavio je Putin.

Međutim, to ne sprečava medije da spekulišu o životu njegove dece. Evo za koje žene se navodi da su ćerke Vladimira Putina.

Marija Fasen

Marija Fasen ima 36 godina i ona je prvo Putinovo prvo dete – najstarija ćerka koju je dobio s bivšom suprugom Ljudmilom Putinom, od koje se razveo 2013. nakon 30 godina braka.

Putina, koja je rođena kao Ljudmila Škrebneva, upoznala je Putina ranih 1980-ih dok su oboje studirali na tadašnjem Lenjingradskom državnom univerzitetu. Par se venčao 28. jula 1983, a Marija je rođena u aprilu 1985.

Marija je dobila ime po Putinovoj majci, Mariji Ivanovnoj Šelomovoj, i činilo se da je od samog početka bila predodređena da bude naučnica. Pokazala je veliko interesovanje za nauku u osnovnoj školi u Istočnoj Nemačkoj i kao tinejdžerka u Moskvi, pre nego što je otišla na studije biologije na Državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu.

Po završetku studija upisala je Medicinski fakultet u Moskvi i od tada je postala pedijatarka endokrinološkinja i jedna od najvećih ekspertkinja za patuljastost u Rusiji.

Udata je za holandskog biznismena Jorita Fasena sa kojim ima dete, što znači da je ruski predsednik postao deda.

Katerina Tihonova

Rođena kao Jekaterina Vladimirovna Putina, ona je drugo dete ruskog predsednika i mlađa sestra Marije.

Katerina je napustila prezime Putina, odlučivši umesto toga da uzme prezime svoje bake po majci, Jekaterine Tihonovne Škrebneve.

Rođena je u avgustu 1986. i pohađala je iste škole u ​​Istočnoj Nemačkoj i Moskvi kao i njena sestra, ali je imala drastično drugačija interesovanja.

Iako je ova 35-godišnjakinja sada direktorka Instituta za matematička istraživanja složenih sistema na Moskovskom državnom univerzitetu, a studirala je i na Državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu, Katerina je verovatno najpoznatija kao rokenrol plesačica.

Katerina je ranije bila udata za Kirila Šamalova – suvlasnika SIBUR Holdinga, ruske petrohemijske kompanije. Par se razveo 2018. godine, a tada je otkriveno da dele imovinu od oko 2 milijarde dolara.

Luiza Rozova

Luizu Rozovu (18) ruski predsednik nikada nije zvanično priznao, ali mnogi veruju da je ona treće Putinovo dete.

Luiza je ćerka čistačice koja je postala multimilionerka, Svetlane Krivonogih (45). Ona je sada suvlasnica velike ruske banke i jedna od najbogatijih žena u zemlji.

Smatra se da je ruski lider imao aferu sa Krivonogihom. Krivonogih nikada nije komentarisala tvrdnje da je njenoj ćerki otac bio moćnik Kremlja.

Rozova, koja je imala 84.000 pratilaca na Instagramu, prestala je da objavljuje bilo šta pre pet meseci, kada su prvi put iznete sumnje da će početi rat. Od tada nema društvene mreže.

Neki, međutim, smatraju da Rozova nije Putinovo najmlađe dete. Ruski predsednik je godinama bio upleten u kontroverze oko svoje navodne veze sa Alinom Kabaevom – ruskom olimpijskom gimnastičarkom koju su nekada nazivali „najfleksibilnijom ženom Rusije“.

Kabaeva je jedna od najodlikovanijih gimnastičarki u istoriji ritmičke gimnastike, sa dve olimpijske medalje, 14 medalja na svetskim prvenstvima i 25 medalja na evropskim prvenstvima.

Mnogi Rusi su u njoj videli razlog za raspad Putinovog braka sa Ljudmilom, majkom prve dve predsednikove ćerke. Gimnastičarka je bila trudna 2015. godine, što je izazvalo glasine da nosi Putinovo dete.

***

Bonus video: Verovanja kod našeg naroda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram