Naše poznate žene koje su pobegle iz grada na selo

glumice selo
Foto: Jean Marie Leroy / AFP / Profimedia

Dosta ti je jurnjave na posao i gužvanja u prevozu, buku i bes rado bi zamenila svežim vazduhom i domaćom hranom, pa i okopavanjem bašte... Baš to su uradile pojedine poznate žene iz Srbije.

Marija Petronijević

Marija Petronijević, glumica poznata po seriji “Selo gori, a baba se češlja”, pre osam godina iz Beograda se vratila u rodno selo Visibaba kod Požege. Tu je počela da se bavi poljoprivredom, tačnije, da sadi jagode.

“Odrasla sam na selu. Verovatno me je ta sredina formirala i usadila neke potrebe u meni i, kada se ukazala prilika, prateći unutrašnju potrebu, počela sam da radim i tu stvar koju volim. Divno je kada vidite nešto što dolazi kao proizvod vašeg rada i kada taj napredak možete svakodnevno da primećujete”, istakla je Marija jednom prilikom.

Njoj su u Visibabama roditelji, pa malo boravi kod njih, a malo u Požegi.

„U Beograd dolazim kad god moram i nije mi problem da budem na toj relaciji. Inače, u Beogradu sam živela četiri godine, ali sam i tada često odlazila kod roditelja. Odlučila sam da se vratim u rodno mesto jer sam shvatila da ću, kada budem imala stalno zaposlenje, morati definitivno da se preselim, pa zašto da još ne koristim priliku da budem sa svojim najbližima“, kazala je Marija ranije.

Ljiljana Blagojević

Velika glumica Ljiljana Blagojević i njen suprug reditelj Siniša Kovačević takođe su se povukli na imanje na selu.

Ljiljana je letos izjavila i koliko joj prija seoski život.

„Odselili smo se u Surduk, pored Dunava, u kuću s dvorištem iz kojeg pogled puca na vinograde. Sada imam više vremena da čitam i razmišljam o sebi. Ležem ranije, a budim se prirodno. Volim da čujem ptice, žabe, vetar, ali priznajem da više volim zimu, kišu i sneg. Verovatno bih bila veoma srećna kada bih živela u nekoj nordijskoj zemlji. Svi se čude kad kažem da bih dala pet leta za jednu zimu. Zemun je nekada imao atmosferu malog grada, ali dobio je brzinu Beograda. Ipak, ostao mi je prva ljubav, tu sam rođena, odrasla, išla u školu, tu su mi bili prvi izlasci“, kazala je Ljiljana.

Pročitajte još:

Ona je dodala i do kada planira da selo bude njen dom.

„Ostaćemo u Surduku dok ne demantuju moje razloge za selidbu. Reč je o mestu gde pekari starim ljudima nose hleb na kućnu adresu“, kazala je ona
svojevremeno.

Milena Vasić

I glumicu Milenu Vasić je korona okrenula seoskom imanju u Šumadiji, gde ima porodičnu kuću.

„Život na selu ne može da se poredi s onim u gradu. Odlučila sam da dođem ovde kad je sve počelo. Procenila sam da će život u Šumadiji biti smisleniji, što se pokazalo kao dobra odluka. Priroda i selo daju smisao svemu. Ima mnogo posla na selu, oko kuće, bašte, pripreme obroka. U gradu možeš da se snađeš, a ovde si oslonjen samo na sebe“, kazala je ona ranije.

Ispričala je i kako provodi vreme.

„Dan traje duže. Fizički imaš mnogo više posla. Posebno uživam u ranom jutru. To je neko moje vreme. Imam vremena za sebe, da meditiram i budem sama sa sobom. Grad ti sam nameće neki svoj ritam.“

Milena je istakla i koliko je selo dobro za decu.

„To se ispostavilo kao odlično, pogotovo za decu. Međutim, na početku ovog stanja uključila sam se u jednu emisiju i voditeljka mi je rekla – eto, sad ćeš imati vremena da pročitaš sve knjige, da pogledaš filmove, da se odmoriš. A onda mi je moja sestra, koja radi, koja nijednog trenutka nije prestala da radi, pritom ima i dvoje dece i mora njima da pomaže oko škole, rekla – Miki, je l’ možeš ti da objasniš gledaocima da mi nismo na godišnjem odmoru? Ovo je jako stresan i težak period. I zaista jeste“, bila je iskrena Milena u svom obraćanju u jednoj TV emisiji.

„Ne možeš ni da se hvališ da si na selu, u prirodi, jer neko to nema“, kazala je ona.

Sloboda Mićalović

Poznata glumica i njen suprug Vojin Ćetković svoj kutak su stvorili u
Čortanovcima. Tu imaju i vikendicu i lep voćnjak. Za to vojvođansko mesto čuli su preko Vojinovog prijatelja gde su često odlazili i sa decom. Tako se rodila ideja da tamo naprave kuću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @_sloboda.x_micaloviic

Imali su taj san odavno, ali posebno su mu se posvetili otkad imaju decu, kako bi njihove ćerke udisale čist vazduh i trčarale slobodno po prirodi, a ne bile skučene u stanu.

Sada Mićalovići na imanju u Čortanovcima zaista uživaju – roštiljaju kad god požele, druže se, dok deca upoznaju prirodu i sve ono što nam ona pruža.

Jelena Ivanović

Nekadašnja manekenka Jelena Ivanović i njen suprug glumac Branislav Tomašević upoznali su se u Njujorku. Godinama kasnije, kad je došla pandemija, skrasili se na obroncima Rudnika. Nih dvoje su na Branislavljevoj dedovini napravili lepo imanje. Nakon vanrednog stanja bilo im je teško da se ponovo priviknu na grad.

Za život na selu su govorili da je to život po meri čoveka jer smo zapravo stvoreni da živimo u prirodi, okruženi zelenilom, da se budimo uz cvrkut ptica, a ne u betonu i sivilu. Jelena i Branislav nisu krili kako bi voleli da sve ove vanredne okolnosti zbog korone podstaknu ljude da se vrate pravim, tradicionalnim vrednostima i životu u skladu sa prirodom – da, kako kažu, sami počnemo da proizvodimo hranu, ali i da čuvamo ovu prelepu zemlju koju imamo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram