Najhrabrija glumica Srbije krije nežnu ljubavnu priču

Poznati 28. nov 202109:44 > 15:15
Jelena Stupljanin i Bojan Dimitrijević
Jelena Stupljanin i Bojan Dimitrijević Foto: Instagram/jelenastupljanin

Jelena Stupljanin je drugo ime za hrabrost - neustrašiva glumica prva je blokirala autoput na jučerašnjem velikom protestu građana u Beogradu. Pored toga što je aktivistkinja i ima uspešnu karijeru, Jelena takođe ima divan brak s kolegom Bojanom Dimitrijevićem.

Srbiju je juče obišla upečatljiva slika s protesta  – jedna žena je hrabro pokrenula blokadu autoputa.

Glumica Jelena Stupljanin ne preza od aktivizma i borbe za jasne političke ciljeve.

Ona je aktivna članica pokreta „Kreni promeni“, a pojavila se i u reklami protiv Rio Tinta.

„Meni lično ovi pojmovi nisu misaone imenice već moja realnost do koje mi je veoma stalo. Postali smo nažalost ‘zemlja trećeg sveta’, gde je zahvaljujući malverzacijama i menjanju zakona po potrebi kompanija kao što je ‘Rio Tinto’, sve postalo na prodaju“, rekla je Stupljanin za Nova.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jelena Stupljanin (@jelenastupljanin)

Jelenu mnogi pamte po ulozi u seriji „Lisice“ – a nedavno smo je gledali i u „Crnoj svadbi“. Igrala je i u „Kamiondžijama“, kao i u „Državnom službeniku.

Pozorišna publika je godinama obožava, a igrala je u više od 30 predstava.

Jelena je dugo živela i u Njujorku – u koji je otišla sa 25 godina.

Tamo je ostvarila zapažene uloge i upoznala brojne holivudske zvezde, ali je najzad odlučila da se vrati u Beograd, gde je pronašla ljubav – kolegu Bojana Dimitrijevića.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jelena Stupljanin (@jelenastupljanin)

Mediji pišu da su se venčali krstareći Dunavom 2019. godine, a Jelena je izjavila i da je Bojan „najbolje što joj se ikad desilo“.

Izbegava da govori o privatnom životu, ali je ukazala na pritisak koji se vrši na bračne parove po pitanju potomstva – što je duboko intimna stvar.

„To nameće društvo u kojem smo odrasli, koje nas formira. A to društvo čine i muškarci i žene. U Srbiji postoje očekivanja, bojazan šta će nastati ili da li će postići da se realizuju neke slike upotpunjenog života, od onoga šta mi mislimo da treba da bude. Odnosno šta su nam ispričali da treba da bude. Gledajući mlađe devojke koje stasavaju, mislim da se hrabro nose sa muško-ženskim odnosima. Moramo da nađemo ključ prema sebi, a onda i prema drugima, da imamo više saosećanja, empatije, razumevanja i strpljenja“, rekla je Stupljanin za Blic.

***

Bonus video: Prosidba na fudbalskom terenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram