Na prvom dejtu mu je persirala, on je rekao da će mu biti žena – glumački par danas ima troje dece i žive na farmi koza

Branko Janković Foto:Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Glumci Nataša i Branko Janković su godinama u braku, oboje važe za izvanredne talente. Nataša je dobila poziv za usavršavanje na konzervatorijumu u Rusiji, ali ona je to odbila i posvetila se porodičnom životu na selu.

Glumca Branka Jankovića smo zavoleli u ulozi Živojina Džakovića u seriji „Vojna akademija“, u seriji „Sinđelići“, filmu „Turneja“, a jedno od poslednjih ostvarenja kojim je oduvao domaću publiku je lik Rake u filmu „Nedelja“. Ipak, i pored blistave karijere i mnogobrojnih nagrada koje svedoče o njegovom talentu, Branko samo radi snimanja napušta svoju malu oazu, gde uživa sa porodicom i bavi se poljoprivredom i stočarstvom. Brankova pet godina mlađa supruga, takođe glumica, Nataša Janković, je njegova najveća podrška, a par ima troje dece.

Ono što mnogi ne znaju, jeste da je pre svega ovoga Branko nosio repertoar u pozorištu u Banjaluci, gde je upoznao Natašu. A o njihovom upoznavanju, Nataša je jednom prilikom rekla:

„Delovao mi je dosta starije, čak sam imala potrebu da mu persiram“.

Branko i Nataša Janković
Branko Janković Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Ipak, Nataša je pristala da bolje upozna sa Brankom, ali nije ni mogla da sanja će se među prvih nekoliko reči koje su razmenili, naći i suptilna prosidba.

„Bila je to jedna kafana u Lazarevu, jednom kraju Banja Luke“, rekla je Nataša u emisiji „TV lica kao sav normalan svet“.

„U šporetu kraj nas je pucketala vatra, pili smo domaću kafu. Prvi put izlazimo, a on meni kaže: ‘Ti ćeš biti moja žena, ja te vodim u decembru kući na slavu’. Pomislila sam da je`ovaj čovek lud i da je otišao predaleko`, ali stvarno je tako bilo“.

A ako pitate Branka kako je posle nekoliko sekundi sa Natašom znao da će se venčati, on kaže: „Neko moje unutrašnje biće je osetilo da je Nataša prava ličnost, pomislio sam – to je to“, ali i navodi da se ona „malo se prepala par dana dok nije izanalizirala da nije lud“.

Par je u tom trenutku živeo u Banja Luci, ali su zbog želje da istraže granice svog talenta odlučili da se presele u Beograd.

„Osetio sam da su moji sunđeri bez vode, trebalo mi je novih ljudi, nove snage. Tako smo presekli. Bila je velika odluka preseliti se u veliki grad“, otkriva Branko.

Natašu Janković smo gledali u serijama „Jutro će promeniti sve“, „Preživeti Beograd“, „Urgentni centar“, ali ona za sebe kaže da nije neki karijerista kao i da joj je porodica na prvom mestu.

Branko i Nataša Janković
Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Ona je dobila poziv da se usavršava na konzervatorijumu u Rusiji, nakon čega se Branko ponudio da on ostane kod kuće i brine o detetu, dok ona bude na master studijama, ipak, Nataša je ovo odbila.

„To meni nije bilo prihvatljivo. Gledam na to isto kao moja baka, kao moja majka – treba da podržim muža. Nisam osetila dilemu, to je moj izbor i, da se sve ponovo vrati, ja bih sve isto uradila“, istakla je ona.

U ovom slučaju, Branko nije ništa manja niti slabija podrška svojoj supruzi, a on neretko govori i o njenom talentu.

„Da sam talentovan kao ona, ja bih čudo napravio. Ona je mnogo talentovanija od mene“, istakao je on.

Branko i Nataša su se prepustili seoskoj idili. Danas žive u selu Gunjaci, gde uzgajaju preko 1.800 koza i od njihovog mleka prave razne proizvode, a u ovoj atmosferi najviše uživaju njihova deca.

„Moja deca kvalitetnije odrastaju u prirodi. Pored igračaka igraju se više sa jarićima“, naveo je Branko.

Njih dvoje stvaraju idealan balans između posla i porodice, a i Branko i Nataša daju sebe maksimalno na oba polja, jer kako glumac kaže: „Važno je imati jedan zdrav punkt odakle čovek crpi energiju za sve ostalo“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram