Ivana Nikolić igra u seriji koju jedva čekamo, a mnogi su već zaboravili da je bila u braku sa našim poznatim glumcem

Ivana Nikolić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ivana Nikolić je poznata srpska glumica koja je publiku osvojila davne 2007. ulogom u seriji "Mješoviti brak".

Ivana je rođena u Šapcu 1982. Završila je nižu muzičku školu za klavir i solo pevanje, nakon čega shvata da želi da gluma bude njena profesija.

Upisala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića, a koliko je bila uporna govori podatak da je položila prijemni iz trećeg pokušaja. Malo ko zna da je u međuvremenu završila prvu godinu lingvistike na Filološkom fakultetu.

Ivana Nikolić se proslavila ulogom u „Mješovitom braku“

Ivana Nikolić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Glumački debi Ivana Nikolić je imala 2000. u filmu „Soliter“, a nakon što se proslavila ulogom u „Mješovitom braku“, tumačila je Pikčevu devojku u seriji „Vratiće se rode“. Zatim su se nizale uloge u filmu „Mali Budo“ 2014, serijama „Tatort“ 2013, „Sinđelići“ 2016, „Ubice mog oca“ 2018−2022,“Šifra Despot“ 2018−2019, „Žigosani u reketu“ i „Koreni“ 2018, te godinu dana kasnije „Nek ide život“.

Poslednjih godina gledali smo je u seriji „U klinču“ u ulozi Mirine klijentkinje, seriji „Klan“ u kojoj je tumačila Slađanu, a 2023. uskočila je u ulogu Jelene u seriji „Lako je Raletu“.

Ove godine Ivanu Nikolić gledamo u ulozi Sonje u seriji „V efekat“, a gledaćemo je i u seriji „Sablja“ u priči o ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Antonio Ahel/ATAImages

Ivana Nikolić je stalni član Beogradskog dramskog pozorišta od 2010, a pre toga je 4 godine radila honorarno.

Ivana Nikolić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Privatni život Ivane Nikolić 

Ivana Nikolić bila je u braku sa kolegom glumcem Petrom Strugarom sa kojim ima sina Zarija. Bivši supružnici su sudbonosno „da“ izgovorili početkom decembra 2013. na intimnoj ceremeniji u Zemunu, nakon dve godine tajne veze. Sin je na svet stigao u junu 2014, ali godinu dana kasnije njihov brak se završio.

Ivana je jednom prilikom za medije otkrila kako vaspitava sina, a i kako on reaguje na njenu profesiju.

„Njemu je normalan moj i Petrov posao. Deca lakše prihvataju stvari, okviri normalnog su relativna stvar. Meni je važno da čime god da se bavi, da ga to ispunjava. On ima zdravu dečiju radoznalost, važno je da sam bira svoj put“, otkrila je svojevremeno Ivana.

Poput Petra, Ivana je velika ljubiteljka životinja, pre svega konja, što se može videti na njenom Instagram profilu.

View this post on Instagram

A post shared by Ivana Tekic (@immg_i.t)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram