Muž Vjere Mujović je doktor i naučnik, a udala se za njega na istom mestu gde ga je i upoznala – u avionu

Antonio Ahel/ATAImages

Neobično lepa ljubavna priča.

Poznata srpska glumica Vjera Mujović iza sebe ima skoro tri decenije dugu karijeru, a poznata je po ulogama u serijama „Selo gori, a baba se češlja“, „Moj rođak sa sela“ “ M(j)ešoviti brak“, „Miris kiše na Balkanu“, „Tajkun“, „Kolo sreće“, „Crveni mesec“. Igrala je i u filmovima „Potera sa srećkom“, „Savršena žena“, kao i u brojnim predstavama, a samo neke od njih su „Uspavana lepotica“, „Bergmanova sonata“, „Lolita“, „Idiot“…

Srpska glumica koja je glumu diplomirala na FDU u klasi profesora Predraga Bajčetića i članica Narodnog pozorišta, kada se kamere ugase živi porodičan život sa suprugom, uglednim nemačkim lekarom i naučnikom Štefanom Prajsom.

Zanimljivo je da je umetnica ljubav svog života upoznala sasvim slučajno – u avionu. Sudbonosni susret dogodio se na letu za Ulan Bator, a veridba je pala u Palermu. Njihovom crkvenom venčanju, koje je održano 9. maja 2015. godine u Beogradu, prethodilo je građansko sklapanje braka u avionu koji je saobraćao na relaciji Beograd-Istanbul.

View this post on Instagram

A post shared by Vjera Mujovic (@vjerarte)

Vjera supruga nikada ne eksponira, pa ne možemo često da ih vidimo zajedno. Ali, jednom prilikom je govorila za medije o njihovom braku.

„Razdvojenost daje neku posebnu čar našem odnosu. Imamo manje vremena za nevažne stvari i gluposti. To je, ispostavilo se, dobar recept za uspešno funkcionisanje našeg braka. Veća je odgovornost prema zajedničkom vremenu. Trudimo se da uživamo i da ga provedemo što kvalitetnije. Kada smo razdvojeni, gledamo da obavimo što više stvari, da radimo više, kako bismo više bili posvećeni jedno drugom kad smo zajedno“, rekla je svojevremeno.

Ona je tada otkrila i koje srpske reči je on naučio.

„Prve reči koje je naučio su: stvrdne, strpaš i surdukneš! Naime, bili smo u gostima i domaćin mi je diktirao recept za tortu: “Strpaš u frižider, čekaš da se stvrdne i – surdukneš!” Niko Štefanu posle nije verovao da je to iz recepta za tortu rozitu. A ja sam bila bezobrazna i na medenom mesecu sam ga učila brzalice. I dalje smo svi ovde bezobrazni pa ga ne ispravljamo kad kaže “moj žena i tvoja muž”, nego sada i drugi oko nas tako govore“, rekla je glumica.

Ko je Štefan Prajs?

View this post on Instagram

A post shared by Vjera Mujovic (@vjerarte)

Štefan Prajs je ugledni doktor interne medicine iz Minhena, koji ima 10 godina radnog iskustva u minhenskim bolnicama. On je 1999. osnovao kliniku „Clinovate NET“, čiji je izvršni direktor. Ova klinika ima svoju web aplikaciju za prikupljanje i upravljanje kliničkim podacima za sve potrebe različitih interventnih i neinterventnih istraživanja.

Prajs je u ovoj ustanovi šef odseka za nauku.

View this post on Instagram

A post shared by Vjera Mujovic (@vjerarte)

Kako je jednom prilikom otkrila glumica, njen suprug je polu-Nemac, polu-Škotlanđanin protestantske, anglikanske veroispovesti.

„Zbog toga nije bilo problema da se venčamo u pravoslavnoj crkvi. Odlučili smo se za Sabornu, a vrlo interesantno je da je pored naša dva popa prisustvovao i sveštenik iz Sremskih Karlovaca koji je obred obavio na nemačkom. Štefan je po svojoj tradiciji nosio kilt, ja belu haljinu dizajnera Igora Todorovića, dok mi je lice prekrivao veo od španske čipke, koju mi je poklonila kumina baka“, ispričala je Vjera svojevremeno.

Ona je istakla da često zajedno putuju, a otkrila je i kako ju je osvojio.

„Štefan me osvaja svojom posvećenošću, nesebičnošću, podrškom i ludostima prema meni, dobrotom, dobročinstvima i duhovitošću prema drugima. Ništa mu i nikad nije teško. Nije mu problem da uđe u kola ili u avion samo da bismo se videli na nekoliko sati. Tako me je svojevremeno iznenadio u Cirihu na putu za Južnu Afriku. Trebalo je da čekamo pet sati na aerodromu, a on je došao da me vidi i odvede na ručak“, ispričala je ona.

BONUS VIDDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram