Moćna poruka Tihane Lazović za prvu godišnjicu braka: Na ovo nema šta da se doda. Možemo samo da joj se pridružimo

Aktivizam potkovan ljubavlju.

Tihana Lazović Trifunović i Branislav Trifunović su popularni regionalni glumački par, čiji rad. Život, kao i delo, možemo da pšratimo na velikim i malim ekranima, u teatru ibioskopu, ali i na svim drugim ekranima koji nas okružuju.

Nedavno nas je Tihana sve obradovala fotografijama sa Sarajevo film festivala, a danas, na svoju prvu godišnjicu braka nam je na Instagramu – uz fotografiju sa svog venčanja – objasnila šta ljubav jeste i šta ljubav nikako nije, te najavila gde će biti danas posle 16 sati.

„Mom čovjeku i meni danas je prva godišnjica braka. Moj čovjek i ja se puno volimo, masu smijemo, plačemo zajedno kad plačemo, tu smo si, ja njemu, on meni, igramo na karte, kauč meni njemu fotelja pa gledamo filmove, čitamo pa se mjenjamo za knjige, zajebava on mene da sam ovakva, ja njega da je onakav, kuha on jer lipo kuha, ja nešto drugo radim šta mi bolje ide, grlimo se svaki dan, al‘ baš svaki.

Danas ćemo za godišnjicu u 16 h otići na Narodni trg u Zadru, za sve Nezime, Ane, Sofije, Jadranke, Sanje, Snežane, Gordane koje nisu imale sreće kao ja, koje su umjesto ljubavi, smijeha, slobode i poštovanja živjele strah, jezu, udarce, sram i poniženje. Femicid se mogao spriječiti. Da su samo institucije radile svoj posao. Nama ne trebaju muškarci koji po trgovima mole za našu čistoću i poslušnost, nama treba država koja će nas zaštititi od nasilnika.

Draga regijo, vidimo se u 16h“, napisala je, čini se u dahu, Tihana na dan kada slavi svoju prvu godišnjicu braka.

Podsetimo, prošle nedelje u Gradačcu u BiH muž je svirepo ubio Nezimu S… i ubistvo prenosio uživo preko društvenih mreža. Od tada region ne miruje, a širom Federacije BiH žene protestuju protiv nasilja nad ženama sa idejom da nijedna žena više ne strada od čoveka „sa kojim ima emotivni odnos“.

I zato, slažemo se sa Tihanom – nijedna više žena žrtva nasilja.

BONUS VIDEO:


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram