Mlade srpske glumice koje su talentovane, prelepe i tek ćete svi čuti za njih

Foto: Instagram/@telidora; Antonio Ahel/ATAImages; Instagram/@tara__milutinovic; Instagram/@anitaognjanovic; Mateja Stanisavljevic/ATAImages,

Na njih treba obratiti pažnju.

U poslednje vreme srpska kinematografija doživljava ponovni procvat – konstatno se snimaju novi filmovi i serije, a samim tim nam stižu i nove glumačke nade.

Nove glumice su uveliko u centru pažnje iako neke od njih imaju samo nekoliko projekata iza sebe. One su mlade, lepe i talentovane, a njihovo vreme tek dolazi.

Ivana Zečević

Ivana Zečević je srpska televizijska i filmska glumica, pevačica i reperka. Prepoznatljiva je po ulogama Petre u kriminalističkoj seriji „Grupa”, kao i Mione Matić u triler seriji „Kalkanski krugovi”.

Rođena je u Beogradu gde je i završila Muzičku gimnaziju, a potom upisala Akademiju umetnosti.

Pored glume, Ivana se tokom srednjoškolskih dana bavila muzikom i pevanjem. Sarađivala je sa poznatim srpskim reperima, među kojima su i Sale Tru, Mikri, THCF, Kurtoazija, Bege Fank i drugi.

Anita Ognjanović

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Anita Ognjanović je rođena 1996. u Vrbasu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Od detinjstva je bila član studija za negu govora i učestvovala je na brojnim takmičenjima u govorničkim veštinama.

U rodnom gradu je pohađala i školu glume. Po dolasku u Beograd upisala je glumu na Akademiji umetnosti Alfa BK univerziteta, u klasi profesora Igora Đorđevića.

Proslavila se ulogom u seriji „U klinču“, gde je glumila sa Nikolom Kojom.

Isidora Građanin

Isidora Građanin je u dosadašnjoj karijeri ostvarila nekoliko značajnijih uloga. Tumačila je Sofku u filmu „Vrati se Zone“ i Marijanu u komediji „Petak 13“. Igrala je i Nađu u seriji „Istine i laži“, te bibliotekarku u seriji „Komšije“. Tumačila je i epizodne uloge u serijama „Jutro će promeniti sve“, „Urgentni centar“ i „Ubice mog oca“, a manja uloga joj je pripala i u filmu „Južni vetar“.

U seriji Siniše Pavića „Junaci našeg doba“ tumači jednu od glavnih uloga, baš kao i u tinejdžerskoj seriji „Moja generacija Z“. U filmu „Ključ“ Isidora igra glavnu žensku ulogu.

Rođena je 1996. godine u Beogradu.

Premda je smatraju jednom od najepših mladih glumica na srpskoj sceni, Isidora ne voli mnogo da govori o svom privatnom životu. Kaže da ima dečka, ali i da su joj se neke kolege udvarale.

Tamara Šustić

Tamara je ostvarila značajnu ulogu u seriji „Preživeti Beograd“. Takođe je imala zapažene uloge u seriji „Jugoslovenka“ kao i u seriji „Toma“, Dragana Bjelogrlića. Fakultet je završila u Novom Sadu, a pre tri godine se preselila u Beograd.

Mina Sovtić

Mina je rođena 1995. godine i osvojila je srca publike u serijama „Dug moru“, „Žigosani u reketu“, „Koreni“ i „Ubice mog oca“ i „Crnoj svadbi“.

Mina takođe igra u „Zvezdara teatru“ i bavi se sinhronizacijom animiranih i igranih filmova na srpski jezik.

Detinjstvo i odrastanje provela je u Nemačkoj, a majka joj je glumica Anica Dobra.

Teodora Dragićević

Publika je imala priliku da je vidi u brojnim projektima poput popularne serije i filma „Nečista krv“, serija „Tajne vinove loze“, „Močvara“, „Biser Bojane“, a osim sjajnih televizijskih i filmskih projekata koji su iza nje, Teodora može da se pohvali i bogatom pozorišnom karijerom.

Tara Milutinović

Tara je svoju karijeru počela da gradi u serijama kao što su „Tajne vinove loze“ i „Vreme zla“, a mnogi je najbolje znaju po tome što je najbolja drugarica i čak kuma Anastasije Ražnatović.

Završila je dva fakulteta – Ekonomski i Fakultet savremenih umetnosti, odsek gluma u klasi profesorke Vide Ognjenović. Pored glume pred kamerom oprobala se i na daskama Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Tara je unuka legendarnog fudbalera i trenera Velibora Bore Milutinovića. Javnost ju je upoznala 2013. godine kada je u Narodnoj skupštini Srbije primila Specijalno priznanje Sportskog saveza Srbije u ime svog dede.

Marina Ćosić

Marina Ćosić Foto: E-Stock/Danijel Milutinović

Marina Ćosić, sada Mirković, pored toga što je mlada glumica je i mlada mama. Glumu je diplomirala na FDU, u klasi Srđana Karanovića, a svoju prvu ulogu ostvarila je u kriminalističkoj seriji ‘Ubice mog oca’.

Njena sestra je poznata influenserka Tamara Ćosić, a majka Stela Karl je vrlo poznata kao profesionalni kouč.

***

Bonus video: Televisa presenta: Prelepa Srpkinja Marija je buduća zvezda Meksika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram