Misterija nestanka dečaka iz „Betoven“ filmova

Foto: UNIVERSAL PICTURES / Entertainment Pictures / Profimedia

Njegova porodica je 16. januara zvanično prijavila njegov nestanak policiji.

Glumac Džo Pihler je postao poznato lice za mnoge od nas već kao dete, jer je glumio u dva „Betoven“ filma. Ali u svojoj 18. godini, Pihler je nestao bez traga.

Njegova karijera počela je u ranoj mladosti – imao je samo četiri godine kada je počeo da glumi, a sa šest godina se pojavio u reklami.

Uspeo je da sebi obezbedi veće uloge kako je odrastao, pojavljujući se u filmovima Touched by an Angel i Varsity Blues. Godine 2000. dobio je ulogu u 3. filmu o psu Betovenu i ponovio svoju ulogu godinu dana kasnije u 4. filmu.

Međutim, na početku 2006. godine, on je nestao bez traga. Poslednji kontakt Pihler je imao sa prijateljem, kojeg je pozvao posle 4 sata ujutro 5. januara. Prema prijatelju, Pičler je pio i bio je „neutešan“ tokom razgovora.

Pre nego što je spustio slušalicu, Džo je rekao svom prijatelju da će ga nazvati za sat ili nešto više – ali poziv nikada nije stigao i od tada se niko nije čuo s njim.

Četiri dana kasnije, 9. januara, njegov automobil pronađen je parkiran u blizini vodene površine u Pihlerovom rodnom gradu Bremertonu u Vašingtonu.

Unutra je bila poruka, koja je sadržala dve stranice poezije, kao i rečenice u kojima se Pihler izvinio što nije bio bolji uzor svom mlađem bratu – takođe je napisao da njegove stvari treba da idu njegovom bratu i sestri. Njegova porodica je 16. januara zvanično prijavila njegov nestanak policiji.

Nakon što je pročitala belešku, policija veruje da je Piher možda sebi oduzeo život, ali porodica mladog glumca još uvek u to nije uverena. U intervjuu za Seattle Post-Intelligence u to vreme, njegova mama je rekla da joj je detektiv rekao: „Ne znam kako da vam ovo kažem, a da ne zvuči jako loše, ali u suštini mislim da je vaš sin mrtav, i mogli bi da prođu meseci da se on pojavi u vodi“.

Kati nije verovala da je poruka njenog sina oproštajna, ok je njegov brat Metju dodao: „Ostavio je tu poruku rekavši da želi da počne ispočetka“.

Nažalost po porodicu, tek treba da otkriju šta se tačno dogodilo talentovanom mladom glumcu.

KAKO POTRAŽITI POMOĆ

Ako nisi siguran kome da se obratiš za pomoć, a osećaš da ti je potrebna, za početak, imaj na umu da je tvoj lekar opšte prakse u mogućnosti da te uputi stručnjaku za mentalno zdravlje i konsultovanje s njim je prvi korak ka lečenju. Ipak, ukoliko iz nekog razloga ne možeš tim putem, u nastavku su navedena mesta i ljudi koji te mogu uputiti ili koji pružaju dijagnostičke i terapijske usluge za depresiju.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala

Crnogorska 2/16, Savski Venac, Beograd

Telefon: 064 2288885

Email: [email protected]

Centar Srce

Telefon: 0800-300-303

Email: [email protected].

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Višegradska 26, Beograd

Centrala 011/3636400

Institut za mentalno zdravlje

Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram