Gde je danas devojčica koju su terali da se šminka i posećuje solarijum

Foto: Frederick Breedon IV / Getty images / Profimedia

Devojčica koja je prošla pakao.

Iden Vud je rođena 2005. godine, a kada je imala samo dve godine, njena majka je odlučila da od nje napravi kraljicu lepote.

Dok su se njene vršnjakinje igrale sa lutkama, Iden je morala da se šminka i fotografiše. Majka ju je vodila na razna takmičenja za lepotu širom države, pa je Iden bila proglašena za najlepšu devojčicu u SAD.

Foto: MCT / Newscom / Profimedia

Iden je bila i deo popularne američke emisije „Toddlers and Tiaras“. U emisiji je prikazan njen uzbudljiv život – od malena je imala jako gust raspored. Pre nego što je napunila 6 godina, redovno je odlazila u solarijum, jela je samo niskokaloričnu hranu, nosila svečane haljine, svakodnevno se šminkala i uvek imala sređenu frizuru.

Foto: Charles Sykes / Shutterstock Editorial / Profimedia

Devojčica koja još nije znala ni da čita, osvajala je modne piste. Žiri je bio zadovoljan, ali je javnost često osuđivala njenu majku.

Kako bi Iden uvek bila nasmejana i dobro raspoložena, majka joj je davala čak i energetske napitke, koje je pila jako često.

Foto: Frederick Breedon IV / Getty images / Profimedia

Ovo naravno nije ostalo bez posledica. Zbog energetskih napitaka Iden je imala užasne glavobolje i probleme sa varenjem.

Ipak, njena majka se fokusirala samo na svoj cilj, pa je nisu zanimali ćerkini problemi.

Foto: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

Nakon nekog vremena, Miki, Idenina majka, konačno je bila upozorena da će joj, ukoliko nešto ne promeni, oduzeti ćerku. Kasnije se pokazalo da je Miki često tukla Iden, navodno kako bi je učinila otpornom na stresne situacije.

O ovim glasinama majka je rekla da su drugi samo bili ljubomorni jer su one imale mnogo bolji život od njih. Navodno, sama Iden je želela da učestvuje na takmičenjima, a majka je ni na šta nije prisiljavala.

Nakon što je prošla 300 takmičenja za lepotu, devojčica je rekla da je umorna i da želi da radi nešto drugo.

Kasnije je napisala autobiografsku knjigu, pojavila se u nekoliko filmova i napravila lutku koja liči na nju.

Danas Iden ima 17 godina, živi u Los Anđelesu gde je bila deo nekoliko projekata za filmske festivale i izložbe. Pored toga što je influenserka, bavi se i muzikom – izbacila je prošle godine svoju prvu pesmu „All in My Feels“.

***

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram