Ljubavna priča Danijela Dej Luisa i Izabel Ađani je zanimljivija od svakog filma

Izabel Ađani
Foto: Societe Nouvelle de Cinematograp / AFP / Profimedia

Danijel Dej Luis i Izabel Ađani bili su najintrigantniji par devedesetih godina prošlog veka. Svađali su se, mirili, raskidali i ludo voleli, ali niko nije mogao da nasluti šta će se desiti kad mu Izabel bude rekla da je trudna.

Oskarovac Danijel Dej Luis (67) pre nekoliko godina se povukao iz sveta glume, a mnogi i dalje pamte njegovu vezu s pevačicom i glumicom Izabel Ađani (68). Za nju je svojevremeno rekao da je jedina žena koju je voleo i s njom je silno hteo dete, a onda ju je ostavio kada je to najmanje očekivala.

izabel ađani
Foto: Bernard Allemane / AFP / Profimedia

Izabel i Danijel su se upoznali 80-ih u Londonu, kada je on imao vrlo težak period. Doživeo je nervni slom pred publikom tek pre nego što su se upoznali. Kasnije je govorio da je na sceni ugledao pokojnog oca. Povukao se iz glume i više u pozorištu nije igrao.

danijel dej luis
Foto:IFC Films Coll / Everett / Profimedia

Pevačica i glumica alžirskog porekla ga je očarala i pružila mu utehu. Zaprosio ju je, ali ona je odbila i rekla da ne želi skoro da se uda.

„Žena mora o tome malo da razmisli ako veruje u svetu tajnu braka, kao što ja verujem“, rekla je Izabel jednom prilikom, a prenosi Story.hr.

Danijel nije shvatao zašto je tako odlučila i mislio je da je to bila njena svojevrsna dozvola da se može viđati s drugim ženama. Javno je bio sa više njih. Izabel nije htela da trpi njegove prevare i razišli su se 1993, a onda su se osam meseci kasnije ipak pomirili.

izabel ađani
Foto:EMI Films – Twentieth Century Fo / AFP / Profimedia

Kupio je kuću u Irskoj i hteo je da se tamo skrase i zasnuju porodicu. Činilo se da je sve idilično, a onda je 1994. Ađani ostala trudna. Nazvala je Danijela i rekla mu predivne vesti – da će postati roditelji. On nije hteo ni da čuje za to, odmah je rekao kako raskidaju vezu i spustio joj slušalicu. Poslala mu je faks u kom je rekla da je trudna, a on joj je odgovorio da ga to dete ne zanima. Njihova rasprava završila je u medijima, koji su njega snažno kritikovali. Bilo je teško poverovati da je na takav način slomio srce voljenoj ženi i velikoj zvezdi 90-ih.

Kasnije se pravdao da je u tom periodu mesecima bio u privatnoj psihijatrijskoj bolnici blizu Pariza i da se borio s raznim problemima. Izabel se porodila u aprilu 1995. i dobila sina Gabrijela. Otac ga je video nakon nekoliko dana. Verovatno ni to ne bi učinio da bebu u njegov stan nije odnela dadilja. Danijel nije ni čestitao Izabel, a nije ni bio u Njujorku u periodu kada se porodila. Mediji su pisali kako mu je važnije bilo da se nađe se s Julijom Robertom, koja mu je tada bila nova devojka.

izabel ađani
Foto: Laurent Vu / Sipa Press / Profimedia

Prve godine dečakovog života Danijel se retko viđao s njim i nije plaćao alimentaciju. Zbližili su se kad je Gabrijel odrastao, a njegovi roditelji uopšte ne komuniciraju.

„Danijel želi da ga smatraju čvrstim muškarcem. Nažalost, on je daleko od toga. Često sam svedočila njegovim krizama, kojih se stideo i uporno ih skrivao. Nije mu bilo stalo do mene, bio je ženskaroš koji nije u stanju da voli ženu“, istakla je Izabel u jednom intervjuu.

Danijel je kasnije upoznao Rebeku Miler, ćerku poznatog američkog književnika Artura Milera, s kojom se venčao 1996. i dobio dva sina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram