Koliko su se promenile srpske glumice koje smo voleli 80-ih

Foto: Zoran Lončarević, TBM / United Archives / Profimedia

Muškarci su želeli da budu sa njima, a žene da budu kao one.

Anica Dobra

Anica Dobra je rođena u Beogradu, ali jedno vreme je živela i školovala se u u Frankfurtu. Vratila se iz Nemačke u Beograd kako bi upisala Akademiju dramskih umetnosti, gde je primljena u klasu Predraga Bajčetića. Nakon što je diplomirala počela je da glumi u Ateljeu 212, koji smatra svojim matičnim pozorištem, a pored toga ostvarila se i kao filmska, a i televizijska glumica.

Foto: TBM / United Archives / Profimedia

Pored uloga u domaćim predstavama, filmovima i serijama ona često glumi i u Nemačkoj.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Prva filmska uloga bila je u ostvarenju ‘Pera Panker’, a poznata je i po filmovima ‘Crni bombarder’, ‘Nataša’ i ‘Klopka’. Imala je preko stotinu uloga na ekranu od početka svoje karijere, 2021. godine oživela je lik Isidore Sekulić u seriji ‘Aleksandar od Jugoslavije’.

Foto: AXEL SCHMIDT / AFP / Profimedia

Branka Pujić

Branka Pujić je završila glumu u Beogradu, a započela je svoju glumačku karijeru još 1988. godine. Poznata je u ulogama u filmovima ‘Bračna putovanja’, ‘Prokleta je Amerika’ i ‘Vojna akademija’; kao i u serijama ‘Policajac s Petlovog brda’, ‘Pozorište u kući’, ‘Vratiće se rode’ i ‘Vojna akademija’.

Udata je za glumca Dragana Jovanovića sa kojim ima ćerku 29-godišnju ćerku Anđelu.

Foto: Zoran Lončarević

Vesna Trivalić

Vesna je vrlo poznata glumica koja se smatra jednom od najlepših srpskih komičarki. Ona je fakultet upisala 1984. godine iz drugog puta, a karijeru započela 1986. godine. Međutim, ona je diplomirala tek devetnaest godina kasnije 2003. godine na nagovor profesora Vladimira Jevtovića.

Foto:yotube/rts/otvorena vrata

Najpoznatija je po ulozi Cakane u seriji ‘Otvorena vrata’, a igrala je i u kultnoj seriji ‘Vratiće se rode’. Takođe, znamo je iz filma ‘Mi nismo anđeli’, ‘Lajanje na zvezde’ i ‘Stado’.

Vesna Trivalić Foto: E-Stock/ Stefan Filipović

Dubravka Mijatović

Svi je znamo kao zavodnicu iz filma ‘Tri palme za dve bitange i ribicu’, te iako se u filmu muvala sa Srđanom Todorovićem ona je u stvarnom životu za svog partnera odabrala kolegu Gorana Radakovića, sa kojim ima ćerku Ivu.

Dubravka Mijatović

Oni su se razveli 2006, a Dubravka je dve godine kasnije otpočela odnos sa Marinkom Madžgaljem. Njihova ljubav je bila velika, te su 2009. dobili ćerku Saru.

Dubravka Mijatović

Dubravku takođe znamo i po ulogama u filmu ‘Jagoda u supermarketu’, kao i u serijama ‘Bolji život’ i ‘Stižu dolari’.

Branka Katić

Branka Katić važi za jednu od najomiljenijih glumica sa naših prostora koja je svoju karijeru uspela da ostvari i u inostranstvu. Poznata je po ulogama u ‘Mi nismo anđeli’, ‘Crna mačka beli mačor’ i ‘Ubice moga oca’, a glumila je i u brojnim stranim ostvarenjima poput ‘Hustle’, ‘The Englishman’ i ‘Silent Wintess’.

Branka Katić

Glumica se 2000. godine udala za reditelja Džulijana Farina koji je režirao dve epizode poznate serije ‘Seks i grad’.

Rodila je dva sina i ponosna je što su njihove prve reči bile na srpskom. Jedno vreme živela je sa porodicom u Los Anđelesu, ali kako se njoj nije dopao taj način života sada žive na relaciji Beograd-London.

Branka Katić

Par je kupio i stan u Beogradu u koji nameravaju da se usele kada odu u penziju.

Mirjana Joković

Mirjana je postala popularna  po ulogama u filmovima ‘Tesna koža’ i ‘Sivi dom’, kao i po ulozi u ‘Kamiondžijama’.

Ona već godinama živi i radi u Americi, te je igrala rame uz rame sa nekim slavnim holivudskim zvezdama. Bila je zajedno sa Dženifer Lopez u filmu “Sobarica i senator”, ali i sa Endijem Garsijom u filmu “At Middleton”.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram