Ljubavna priča glumice serije Grlom u jagode – kao iz bajke

marijana majurec
Mirjana Majurec Foto:Jurica Galoic/PIXSELL

Nedavno preminula glumica Mirjana Majurec, poznata po ulozi u seriji „Grlom u jagode“, volela je fudbalera Marka Mlinarića, koji je s njom bio u najtežim trenucima.

Hrvatska glumica Mirjana Majurec preminula je jutros u 70. godini u Zagrebu nakon duge i teške bolesti. U najtežim trenucima, kada se bolest vratila pre par godina, uz nju je bio njen bivši suprug Marko Mlinarić.

Veika ljubav između njih dvoje rodila se na pomalo neobičan način. Mirjana Majurec iza sebe je tada imala brak s glumcem Ivicom Vidovićem, s kojim je dobila sina. Glumačka karijera bila joj je na vrhuncu, uloge su se nizale. Na drugom kraju grada Ćiro Blažević stvarao je jednu od najvećih Dinamovih generacija u istoriji, slavnu ‘82.

Oduvek je imao poseban stil i metode, pa je tako jednom i kompletan tim poveo u pozorište, iako su u to doba fudbaleri često bili gosti teatra. Marko Mlinarić bio je velika zvezda. Na jednoj predstavi video je Minju Majurec i od tada mu danima nije izlazila iz glave.

„Ja sam samo čula nakon nekog vremena da se ‘neki mali raspituje za mene’. Ubrzo smo se upoznali i tako je sve počelo“, ispričala je svojevremeno glumica, prenosi 24sata.hr.

Minja i Mlinka bili su mladi i uspešni, imali su svoje karijere i bili su zvezde. Ljubav se brzo rodila, ali posao ih je nakratko razdvojio.

Mlinarić je 1987. otišao igrati u Francusku, a Minja i sin Luka ostali su u Zagrebu.

Onda je otišla u Francusku i udala se za Marka. U međuvremenu su se skućili u Kanu. Živeli su u vili izvan grada, imali su bazen i teniski teren.

„To je bio čisti glamur. Pa tamo su uoči utakmice u ložama delili jagode i šampanjac, a mene to baš i nije zanimalo. Ali tamo smo upoznali i velikog Zinedina Zidana i družili se s njim“, rekla je Majurec.

Od Marka se razvela 1995., ali ostali su u sjajnim odnosima.

Mirjana se s dijagnozom raka dojke suočila 2010, a pre četiri godine lekari su joj otkrili metastaze. Velika podrška bili su joj tada sinovi Luka Vidović i Ivan Mlinarić, a uz nju je bio i bivši suprug Marko, prenosi Index.hr.

„Blagoslovljena pratnja“, napisala je Mirjana uz fotografiju bivšeg supruga koji ju je bodrio u teškoj borbi.

Majurecova je rođena u Splitu 23. avgusta 1952. godine. Završila je Akademiju dramskih umetnosti 1976, nakon čega dobija angažman u zagrebačkom teatru Gavella, na čiju je scenu prvi put stala tri godine ranije u predstavi „Holderlin“.

Osim u matičnom pozorištu, igrala je i u drugim teatrima. Na velikom platnu prvi put se pojavila u filmu „Psihopati“ 1974. godine, a a televiziji je igrala u serijama „Kapelski kresovi“, „U registraturi“, „Grlom u jagode“, „Nepokoreni grad“, „Velo misto“, „Naši i vaši“…

BONUS VIDEO: Prosidba na fudbalskom terenu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram