Ko je Titova praunuka koja se odrekla prezimena slavnog oca

titova praunuka
Foto:Screenshot/Instagram/brozsasa

Slavi 29. rođendan.

Praunuka Josipa Broza Tita i ćerka rediteljke Saše Broz, Sara Haas, slavi 29. rođendan. Tim povodom majka joj je posvetila objavu na Instagramu.

‘Srećan rođendan ljubavi najveća’, napisala je u opisu fotografije.

Inače, Sara je scenografkinja, a ona i majka sarađuju poslovno. Njihova treća zajednička saradnja je predstava ‘Slučajni susret u sex-shopu’, čija je premijera bila ove godine.

Sarin otac je poznati glumac Ranko Zidarić, zvezda popularne serije ‘Naša mala klinika’, piše insider.hr.

View this post on Instagram

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)

Sara je odlučila da očevo prezime zameni prezimenom svoje pokojne prabake Herte Haas, treće supruge Josipa Broza Tita.

„Prezime od prabake nisam uzela samo iz poštovanja prema njoj, nego iz poštovanja prema dvema osobama u porodici za koje znam da im je beskrajno drago što barem neko još nosi prezime Haas. Meni promena prezimena nije nikakva velika promena jer sam za sve uvek Sara, uostalom, nije teško otkriti čija sam’, ispričala je pre nekoliko godina za Jutarnji list.

View this post on Instagram

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)

„Pre dve godine rekla je da  želi da se skloni od tereta mog i Rankovog prezimena, te da je odlučila da uzme bakino prezime Haas. Ranko i ja znamo šta znači nositi teret poznatog prezimena, njegov je otac glumac Krešimir Zidarić. Podržali smo je jer smo osetili da joj je došlo prirodno i da to ima smisla’, rekla je Saša Broz za Večernji list.

Sara je zaposlena kao scenografkinja u Zagrebačkom kazalištu lutaka, a potpisuje i scenografiju za „Tajni dnevnik Adriana Molea“. Uveliko se priča i da je neverovatno talentovana slikarka čija platna oduzimaju dah.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram