Ko je moćna crnka s kojom se pojavio Rodžer Federer i gde je nestala Mirka

rodžer federer
Foto: Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na čelu je čuvene kompanije.

Čuveni teniser Rodžer Federer nedavno je uzburkao javnost jer se na jednoj svečanosti u Njujorku pojavio bez Mirke, a u društvu lepe crnke.

I odmah su počela da kruže pitanja – gde je Mirka i ko je žena koja se smeška pored Federera.

Foto: ROGER WONG / INSTAR Images / Profimedia

U pitanju je Berta de Pablos Barbije, direktorka čuvene francuske grupacije „Louis Vuitton Moët Hennessy“.

Ova moćna žena jednom prilikom je otkrila da su na njenom putu uspeha veliku ulogu imale žene uz koje je odrastala.

Foto: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

„Dok sam odrastala, bila sam okružena ženama u mojoj porodici koje su mi bile najveće učiteljice. Danas su one hrabre i uspešne. Oni me drže na zemlji i podižu me kad zatreba. Moja mama je diplomirala hemiju pre nego što je osnovala porodicu. Bila je jedna od retkih vodećih žena u španskoj STEM industriji. I moje tri mlađe sestre imaju svoje mišljenje i uspešne su – strastvena pravnica, direktorka banke, generalna direktorka u industriji u kojoj dominiraju muškarci. I moj otac je pokazao nepokolebljivu podršku našim nastojanjima. Zajedno, moji roditelji su nas naučili da možemo sve ako se trudimo. Verovali su da to štosmo žene ne treba da bude prepreka za kvalitetno obrazovanje i mogućnosti. Uz podršku porodice osetila sam da mogu da uradim bilo šta – da budem na sceni kao glumica, da se pokažem kao naučnica, da radim u modi ili da zasnujem porodicu i sve to sam na kraju uradila. Sada shvatam da je ovakva podrška privilegija, a uz naporan rad i ambiciju pomogla mi je da dođem do mesta gde sam danas“, kazala je jednom prilikom Berta.

Iako je ovaj put baš ona pravila društvo Rodžeru, teniser uvek koristi priliku da iskaže veliku ljubav prema Mirki.

Tako je i u oproštajnom pismu od sveta tenisa pomenuo i nju, s kojom je u braku od 2009. godine.

„Posebno želim da zahvalim mojoj neverovatnoj supruzi Mirki koja je sa mnom proživela svaki minut. Ona me zagrevala pre finala, gledala bezbrojne mečeve čak i kad je bila u osmom mesecu trudnoće i trpela moju šašavu stranu preko 20 godina’, napisao je teniser.

BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram