Kako je Sandra Meljničenko jednim gestom kupila muža za sva vremena

Ruski milijarder je svojoj saputnici poklonio ostrvo, a ona njemu...

Sandra Meljničenko je preko noći postala milijarderka. Bogatstvo bivše modelsice procenjuje se na čak 23, 8 milijardi dolara, nakon što joj je suprug Andrej Meljničenko prošle godine prepisao svu svoju imovinu za svoj 50. rođendan.

Tako je nekadašnja manekenka i članica grupe „Models“ postala vlasnica i najvećih svetskih kompanija za proizvodnju uglja i đubriva i našla se osmom mestu Forbsove liste najbogatijih žena na svetu.

Sandra i Andrej svoj privatan život čuvaju od očiju javnosti, a to se može zaključiti i po tome da retko pričaju jedno o drugome u javnosti.

Kako je počela ljubavna priča Sandre i Andreja?

Zanimljivo je da su se oni upoznali kao i milioni drugih parova, – preko zajedničkih prijatelja. Naime, zgodni Rus je svojevrmeno došao u posetu prijatelju, čija devojka je bila u društvu svoje drugarice Sandre, a ostalo je istorija.

Međutim, činjenica je da, iako već gotovo dve decenije živi bajku sa čovekom svog života, Sandra pamti početke kada je o životu na viskoj nozi mogla samo da sanja, ali i vreme kada je osvajala modne piste pod svojim devojačkim prezimenom Nikolić i postala zvezda koja i te kako zarađuje.

Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Tako je svojevremeno jedan od njenih najbližih prijatelja, Milan Vrbić Vrba, inače njen bivši menadžer koji joj je i bio na svadbi otkrio da Sandra u odnos sa sadašnjim suprugom nikada nije ni ušla zbog novca.

„Sandra stvarno voli Andreja, novac je nikada nije zanimao. Kada ga je upoznala, već je odlično zarađivala od modelinga i pevanja, pa joj njegovo bogatstvo nije ništa značilo. Najbitnije joj je bilo da bude srećna, a sreću je pronašla pored Andreja! Njega bi svaka žena poželela… Rođen je u radničkoj porodici, sve je stekao sam, a i Sandra je krenula od nule. Njih vezuje ogromna ljubav! Najbitnije im je da sačuvaju porodicu, sin i ćerka su im centar sveta. Sandra je baš vezana za majku i svekrvu, koje su stalno kod nje“, započinje priču Sandrin prijatelj.

On je istakao i da je za porodicu Meljničenko novac postao teret:

„Veliki novac je velika odgovornost. U njihovim firmama je zaposleno maltene milion ljudi. Uz to, Sandra se bavi i humanitarnim radom.“

Inače, jedna od priča koje prate Sandru i Andreja je i ona kojom je pokazala da nije „lovac na novac“, kada je jednom prilikom skupila sve pare koje je imala, samo da bi mu kupila skupoceni ručni sat, piše Wanted.

Sa satom ili bez njega, njihova veza, a zatim i brak u kom su dobili dvoje dece – Taru i Adrijana, demantovao je sve skeptike koji su tvrdili da je ovo još jedna bogataševa avantura, a lepa brineta jednom prilikom se osvrnula na to da su njih dvoje zapravo srodne duše.

„Imamo vrlo sličan ukus u svim segmentima – od garderobe do enterijera. Moj verenički prsten sam, nedelju dana pre no što će mi ga Andrej pokloniti, gledala i razmišljala: ‘Baš bih volela da ga imam’. Niti je tada on bio sa mnom, niti sam mu to pominjala, a u celoj Moskvi odabrao je baš njega. To je prosto neverovatno“, ispričala je Sandra.

Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Par je izgovorio sudbonosno „da“ 3. septembra 2005. godine na Azurnoj obali i to u jednoj drvenoj senici inspirisanoj oblikom pravoslavne crkve. Mlada je blistala u zanosnoj venčanici sa potpisom čuvene modne dizajnerke Vere Vang, a prsten i minđuše bili su joj od dvadesetčetvorokartnih dijamanata.

Njihovo venčanje smatra se jednim od najekstravagantnijih i najskupljih u istoriji – odmah iza venčanja britanskog princa Vilijama i Kejt Midlton. Andrej Meljničenko je na proslavu potrošio čak tri miliona funti, a na glamuroznom trodnevnom slavlju zvanice su zabavljale svetske muzičke zvezde Kristina Agilera, Hulio Iglesias i Vitni Hjuston.

Po goste su slali privatne avione i svi su bili smešteni u hotelu sa pet zvezdica, a svadba je trajala puna tri dana. Za potrebe venčanja sazidana je čak i replika stare ruske kapele, piše Telegraf.

„Ne znam da li sam imala sreću ili je tako u svakom braku, ali Andrej i ja se toliko dobro slažemo da čak nemamo potrebu da pravimo kompromise. Praktično, nama se ništa nije promenilo otkad smo se venčali. Mi smo se našli i zabavljamo se, u pravom smislu te reči. Čini se kao da se igramo braka. Velika je istina da se sreća ne može kupiti parama. Mislim da je zdravo posvađati se s vremena na vreme, ali sa Andrejem je to gotovo nemoguće. Toliko je staložen da imam utisak da bi se smeškao čak i kad bih počela da vrištim“,  ispričala je jednom prilikom gospođa Meljničenko.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram