Trener Sandre Meljničenko otkrio trik zbog kog ona ima tako duge i vitke mišiće

Foto: Credit line: MCP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Specifična metoda vežbanja.

Fitnes guru Džonatan Guder (56), koji se u svetu proslavio kao jedan od najomiljenijih trenera poznatih, otkrio je „tajnu“ vitkog tela.

Među njegovim klijentima bili su Madona, Rejf Fajns, Gvinet Paltrou, ali i Srpkinja Sandra Meljničenko, koju je Britanac svojevremeno okarakterisao kao najboljeg klijenta kog ima.

Ono po čemu je Guderova metoda specifična jeste izbegavanje potrebe da klijent dobija konstantno mišićnu masu. Vežbama koje osmisli podstiču gubitak masti i razvoj dugih vitkih mišića.

Foto: Credit line: MCP / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Radimo na više nivoa, a ne samo na jednom. Izbegavamo vežbe s mašinama. Na našem treningu mišić mora više da se stabilizuje, kao i da rade svi mišići oko njega. Dolaze mi ljudi koji su prošli puno trenera, ali nisu imali toliko vitku telesnu građu kao što su želeli. Ne teramo klijente da dižu težine, već da rade vežbe koje će im izdužiti mišiće. Hrana je vrlo bitna, takođe. Neprijatelj linije je šećer, a ne masti. Šećer transportuje masnoću u masne ćelije, a to opterećuje metabolizam i sprečava sagorevanje masti. U mom programu nema brojanja kalorija, ali ima ograničenja u slatkišima, jedenju paste, hleba i krompira i unosa alkohola“, rekao je jednom prilikom trener.

Po njemu, kardiotrening treba imati tri puta nedeljno po 40 minuta.

„Treninzi ne smeju biti jednolični. Osim vežbi oblikovanja na parteru, ubacujem elemente pilatesa, plesa, bitna je promena. Time se znatno ubrzava metabolizam“, objanjava Džonaton koji je podelio savete za vitknije telo:

„Prestanite da samo trčite i takav trening kombinujte s preskakanjem konopca, koracima u stranu i unazad.

Izbacite slatke ugljene hidrate iz ishrane, kao i hleb, pastu i krompir.

Ako ne želite velike mišiće, nemojte dizati velike težine.

Uvedite različite aktivnosti kako biste sprečili stagnaciju i prekomerne povrede.

Pronađite aktivnosti u kojima uživate. Možda vam teretana jednostavno ne leži i više volite da budete na otvorenom.

Postavite sebi male, realne ciljeve koji su dostižni i fleksibilni kako biste mogli da prilagodite svoje ideje i vremenske okvire u skladu s njima“, savetuje trener, a prenosi Story.

***

BONUS VIDEO: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram