Kako izgledaju najlepše žene sveta kad misle da ih niko ne gleda, a kako kad se skockaju za crveni tepih

Foto:profimedia.rs

Zamislite sad da vas sredi armija najboljih svetskih frizera, šminkera i stilista.

Jedna od tih žena koju su u više navrata proglasili za najlepšu na svetu je Skarlet Johanson. Glumica je prošle godine pokrenula sopstveni brend za negu lepote. Kolekciju od šest preparata za negu kože napravili su ona i njen tim stručnjaka, a na „osnovu njenih rituala nege lepote i njenog iskustva u borbi sa aknama, suvom kožom i ostacima šminke koju zbog prirode posla nosi satima tokom snimanja“. Ipak, internet zajednica je pokazala slabo interesovanje za još jednu marku kozmetike iza koje stoji neka poznata ličnost i to ne samo zato što ih ima toliko, već zato što poznate ličnosti imaju pristup skupim tretmanima za negu kože koje drugi – nemaju. Tviter je bio preplavljen raznim komentarima nakon što je objavljeno da će linija Skarlet Johanson biti lansirana. Među komentarima su bili oni u kojima se navodi da je „društvo prevazišlo potrebu za linijama za negu kože slavnih“, ali i onih u kojima se jasno kaže da je ljudima „dosta nege kože slavnih“, i da su „umorni od nege kože slavnih“. A kako Skarlet izgleda dok ne radi i kada radi?

Foto:profimedia.rs

Margo Robi

Foto:profimedia.rs

Margo Robi najviše voli da ide bez šminke, ali se u toj varijanti uvek dodatno zaštiti od paparaca tamnim naočarima. Jedna od retkih prilika kad smo je videli totalno bez šminke je godišnji odmor, a o izdanju Margo Robi bez šminke smo pisali nedavno.

Irina Šajk

I za čuvenu manakeneku i modal Irinu Šajk važi slična stvar. Kad je van kuće bez šminke uvek nosi naočare za sunce, baš kao stare holivudske zvezde. Retka prilika kad joj se lice videlo bez šminke je na izlasku iz teretane.

Eva Longoria

Foto:profimedia.rs

Eva nema problem da se pred publikom, na društvenim mrežama prikaže bez šminke i frizure. „Najviše volim neinvazivne tretmane“, otkrila je Eva. „Nemam ništa protiv toga što drugi vole da to sakriju. Mogu i da ih razumem, jer se u one koji priznaju šta su radili na sebi vrlo često upire prstom.“

Rekla je i da se prepustila laserskim tretmanima i aparatima sa radiofrekvencijom.

„To uvek radim pred izlazak na crveni tepih, jer nije potreban bilo kakav period oporavka posle tretmana.“

Amber Herd

Foto:profimedia.rs

Neverovatne su transformacije glumice Amber Herd. Od mlade žene s likom devojčice do fatalne zavodnice deli je par koraka. Dr Džulijan de Silva iz Centra za facijalnu kozmetiku i plastičnu hirurgiju iz Londona koristila je tehniku mapiranja lica kako bi otkrila koja žena ima najlepše crte lica. Prema ovoj teoriji, Amber Herd je apsolutna pobednica.

Tajra Benks

Foto:profimedia.rs

Nekadašnji supermodel se rado slika bez šminke, a od kada nije aktivna u svetu mode, uglavnom odmara lice. Ipak, i za nju važi da je transformacija bez i sa šminkom zaista ogromna.

Mila Jovović

Foto:profimedia.rs

Prelepa glumica koju smo u Srbiji proglasili za našu gore list jer joj je otac bio Srbin, kaže da sebi izgleda najbolje kada nema šminku na licu. Glumica kaže da joj najbolje odgovaraju serumi s vitaminima, a preporučuje i korišćenje peptidnih seruma. “Oni su kao građevinski blokovi, popravljaju i jačaju kožu.“

Ona često koristi i ulja umesto hidratantne kreme, a zbog prirode posla je preterivala sa sredstvima za čišćenje lica, pa je imala reakciju jer je oštetila zaštitnu barijeru kože.

„Moja koža je preterano proizvodila sebum jer sam je previše čistila“, otkrila je Mila. Posle toga je počela da koristi ulje šipka, koje ne začepljuje pore, kao i pH uravnotežen tonik kao deo svoje jutarnje rutine. Koristi posebne masažere koji vežbaju mišiće lica, zatežu i toniraju kožu.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram