Iznenadiće vas poslovi koje su poznati Srbi radili pre slave

Emina Jahović, Ana Stanić Mina Lazarević i Lepa Brena
Emina Jahović, Ana Stanić Mina Lazarević i Lepa Brena Foto: Ivan Dinić/Nova S/Goran Srdanov, Dragan Mujan/Nova.rs/Zoran Lončarević

Put do uspeha nije lak...

Danas ove ličnosti zna svako ko živi u Srbiji, nižu poslovne uspehe i mnogima su idoli.

Ipak, nije oduvek bilo tako – a slava im nije pala s neba. Morali su da se pomuče dok nisu počeli da grade karijeru iz snova.

Koje čudne poslove su radile srpske poznate ličnosti?

Deki Pantelić je danas poznato TV lice, ali voditelj je bio vozač pre nego što je stao pred kamere. Takođe je radio i u pekari.

„Nije mi problem da bilo šta radim, ne stidim se nijednog posla, a moja supruga zna da mi kaže da naša porodica nikada neće biti gladna“, izjavio je voditelj.

Milan Stanković se proslavio nakon audicije u „Zvezdama Granda“, a pre toga je bio omiljeni medicinski tehničar. Radio je na odeljenju dijalize u Obrenovcu.

Momčilo Bajagić Bajaga ima čuvenu izjavu o svom neobičnom posliću u mladosti.

„Recimo, još kada sam bio prvi razred gimnazije, imali smo neke bendove koji su bili, kako bih rekao, neprofitabilni i sećam se da smo kupili onu veštačku kinesku svilu, da smo je farbali u crno i prodavali u Knez Mihailovoj kao ešarpe. Te ešarpe su izgledale fenomenalno kada se ofarbaju i kada se ispeglaju, ali čim ih staviš, to se izgužva i ne liči ni na šta“, rekao je.

Emina Jahović danas je često na televiziji, a tako je i počela da se bavi javnim poslom – ali ne kao pevačica. Naime, ona je neko vreme vodila vremensku prognozu u Novom Pazaru, na televiziji čija je vlasnica bila pevačica Elma.

Lepa Brena i Ana Štajdohar su povezane na neverovatan način – upravo Breninim prvim poslom. Pre ogromne slave, Brena je bila bebisiterka, a čuvala je upravo bebu Anu.

Glumac Andrija Milošević takođe je zarađivao na neobičan način. Kad je pohađao školu u Podgorici, nakon što je „popustio“, našao je zanimljiv način da zaradi za hranu.

„Tada sam radio kao kolporter, prodavao sam popularne novine “Podgorički grafiti”. Radio sam to sa drugovima, čak smo po stanovima išli. Tako smo malo zarađivali, za burek uglavnom“, otkrio je.

Ivan Ivanović je danas veliko voditeljsko ime, a nekada je radio u obezbeđenju. Čak je bio angažovan od strane tadašnjeg ambasadora SAD u Srbiji, Vilijama Montgomerija. Čuveni kviz „Keš taksi“ bio je njegov početak ka usponu.

Glumica Mina Lazarević i pevačica Ana Stanić pre svojih blistavih karijera zarađivale su na sličan način – držeći časove.

Ana je odlično poznavala latinski jezik, pa je i drugima pomagala da ga savladaju – a Mina je bila majstorica u solveđu i klaviru.

„Pošto sam bila super đak, držala sam časove latinskog jednom momku koji je u prvom razredu gimnazije pao na popravni. Časove sam mu držala tokom letnjeg raspusta između mog trećeg i četvrtog razreda“, otkrila je Stanić.

A Mina je druge muzički obučavala već sa 14 godina.

„Imala sam svoje metode kako da ih naučim, ja sam ruska klavirska škola, a njihov moto je besomučno ponavljanje“, izjavila je.

***

Bonus video: Dodela Gremi nagrada i poznati na crvenom tepihu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram