Izdanje Ane Vintur kojim poručuje: Ja sam kraljica Met Gale

ana vintur
Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Ana Vintur u potpunosti je ispoštovala zadati dres kod, za razliku od mnogih ranijih pojavljivanja na Met Gali, kada to baš i nije bio slučaj.

Urednica magazina Vogue obukla je blještavu haljinu cenjene francuske modne kuće Chanel s raznobojnim perlicama,a preko ogrnula pelerinu ukrašenu perjem.

Nijedno glamurozno izdanje ne prolazi bez pokojeg komada nakita, a Ana se ovaj put odlučila za divnu dijamantnu ogrlicu. Iako bi ona sama po sebi bila dovoljna, svojem izdanju dodala je još i – tijaru.

Najmoćnija žena mode kao da je odlučila da svima poruči: “Ja sam kraljica Met Gale.”

Met Gala tradicionalno se održava prvog ponedjeljka u maju. Nakon što je pandemija dve godine zaredom pomrsila planove Ani Vintur u organizaciji ovog važnog modnog događaja, ove godine je održana u svom tradicionalnom terminu, piše azra.ba.

Iza naziva Met Gala zapravo se krije svečana večera Kostimografskog instituta njujorškog Muzeja umetnosti Metropolitan.

Tema ovogodišnje Gale je “U Americi: Antologija mode”, što je ujedno i naziv izložbe koja se trenutno može pogledati u pomenutom muzeju, a dres code je pozlaćeni glamur.

Zvanice su imale zadatak da interpretiraju glamur iz vremena ubrzane industrijalizacije SAD-a, koje je trajalo između 1870. i 1900. godine. Resice, volani, perje i šljokice često su ukrašavali odevne komade tadašnjih pripadnika visokog društva, pa su se, očekivano, mnogi gosti odlučili za kreacije s ovakvim tipom aplikacija, a među njima i Ana.

BONUS VIDEO: Modni promašaji na Met Gali

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram