Ko je misteriozna Ljubica, žena najzgodnijeg srpskog ambasadora Ivana Bauera

Foto:Antonio Ahel/ATAImages.

Sigurno ga se sećate sa malih ekrana.

U domaćim medijima trenutno je u centru pažnje ambasador Ivan Bauer, čije su fotografije plivanja za časni krst na Bogojavljanje iznenadile mnoge. Iako je postao predmet ismevanja zbog spekulacija da je plivao u bazenu, mnogi to nisu ni primetili niti im je bilo bitno s obzirom na to da je Ivan bez konkurencije najzgodniji ambasador naše zemlje.

Bauer je, inače, pre dve godine postavljen za ambasadora Srbije u Maroku. Ivan je oženjen i sa suprugom Ljubicom ima sina Petra.

„Sve se dešavalo relativno brzo, u roku od godinu dana: početak veze sa Ljubicom, njena trudnoća, venčanje. Moj život preko noći se istumbao, ali na najbolji mogući način sve je došlo na svoje mesto. Uz suprugu i sina počeo sam da živim život kakav sam uvek priželjkivao“, rekao je on svojevremeno za hellomagazin.

On tvrdi da ga je Ljubica osvojila dobrotom i da je oličenje žene kakvu je oduvek želeo da ima za svoju suprugu.

„Ako nisam u Skupštini ili na snimanju kviza, kod kuće sam, sa Petrom u zagrljaju gledam crtaće ili slažem slagalice. Nema ništa lepše od toga. Vikendom obično idemo negde u prirodu. Otkad sam postao otac više nisam ja na prvom mestu, već moje dete. Umesto da nedeljom ostanem kod kuće i naspavam se, spreman sam da vozim do vikendice mojih roditelja samo da bi Petar proveo dan na svežem vazduhu.“

U jednom intervjuu je takođe otkrio da je fan borilačke veštine koju je razvio Brus Li ali gleda da svoje slobodno vreme provodi sa porodicom.

„Kad stignem volim da započnem dan uz Jeet Kune Do, ali nemam mogućnosti da to činim tako često kao što sam nekad radio. Sada je svaki sekund mog slobodnog vremena usmeren na porodicu, a naročito na centar moje vasione – tatinog najmilijeg dečaka.“

Ovaj Beograđanin poznat je široj javnosti kao jedan od prvih voditelja kviza „Slagalica“ i kviza „Sam protiv svih“. Međutim, Ivan se nije zadržavao u zabavnim formatima s obzirom na to da njegovo obrazovanje i ambicije nisu bili povezani s televizijom.

Bauer je završio Matematičku gimnaziju i Elektrotehnički fakultet u Beogradu, smer Računarska tehnika i informatika. Magistrirao je ekonomiju na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju, Univerziteta Singidunum u Beogradu i doktorirao na temu „Digitalne marketing tehnike i perspektive njihove primene u Srbiji“.

Predavao je, u zvanju docenta, Digitalni marketing na poslediplomskim studijama na Univerzitetu Singidunum. Govori nekoliko jezika, engleski i italijanski tečno.

Bauer je biran za narodnog poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srbije u tri mandata – 2012, 2014 i 2016, navodi se u zvaničnoj biografiji.

***

Bonus video: Tretman lica korom banane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram