Ispovest kuvarice kojoj je kancer uzeo majku, sestru i muža

Foto: CARL COURT / AFP / Profimedia

Jedna od najpoznatijih kuvarica sveta nije imala lak život.

Najdžela Loson se tokom godina suočila sa mnogim izazovima, a sada je u velikom intervjuu otkrila kakav je, posle svega, njen pogled na život.

Slavna britanska kuvarica – koja sada ima 2,7 miliona pratilaca na Instagramu – kaže kako se njena zajednica proširila u poslednje dve godine, tokom pandemije koronavirusa.

U ekskluzivnom intervjuu za Good Housekeeping, Najdžela je priznala da joj njeni pratioci daju „osećaj druženja i povezanosti“.

Takođe je ispričala kako je, nakon što joj je život priredio mnoge teške izazove, naučila da živi u sadašnjem trenutku.

„Sada shvatam koliko je važno ostati u trenutku i ne brinuti o svim stvarima koje mogu poći naopako“, kazala je.

TV kuvarica je izgubila svoju majku Vanesu Salmon 1985. od raka jetre, a njena sestra Tomasina umrla je od raka dojke, osam godina kasnije, 1993. godine.

Najdželinom prvom mužu, novinaru Džonu Dajmondu, dijagnostikovan je rak grla 1997. godine i umro je u martu 2001. godine. Imali su dvoje dece; ćerku Kozimu i sina Bruna.

„Pretpostavljam da kako starite, znate da ste pojeli više večera nego što vam je ostalo da pojedete, pa shvatate da ne možete da priuštite da protraćite dobre stvari ili dobra vremena. Život je suviše kratak“, rekla je Najdžela.

Najdžela je tokom godina imala prilično uspešnu karijeru, jer je objavila 13 kulinarskih knjiga, prodatih više od osam miliona primeraka širom sveta.

Za Good Housekeeping otkrila je i svoj recept koji se najviše dopada ljudima.

„Postoji poseban recept – moja malteška torta – o kojem mi ljudi često šalju poruke. Kažu mi: ‘Pravila sam je za svaki rođendan deci od njihove osme godine – a sada imaju 18!’ Tako je dirljivo biti deo nečijeg života na taj način. Takođe, hvaljeno pile moje majke. Umrla je u 48. godini i spremanje tog jela je divan način da moja deca mogu da jedu njenu hranu“, kazala je Najdžela.

***

Bonus video: Kako prebroditi smrt voljene osobe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram