Bolest, gej muž i nasilje: Životna priča omiljene TV dadilje

Foto: Gerardo Somoza / INSTAR Images / Profimedia

Posle 21 godine braka muž joj je priznao da je gej, a o najtežoj tragediji u životu jedva je progovorila u javnosti. Fran Drešer najpoznatija je po ulozi u seriji "Dadilja" koja ju je i proslavila, no ovu glumicu život nije mazio. Nakon brojnih uspona i padova povukla se iz javnosti, no širok osmeh i dalje ne skida s lica.

Glumica Fran Drešer proslavila se pre 30 godina zahvaljujući seriji „Dadilja“, a zbog natapirane punđe, crnih lokni i vrckavog karakter svi je se i danas jako dobro sećaju.

Kozmetičarka nazalnog glasa koja je osvojila britanskog udovca bila je poznata po jednostavnom pristupu životu, a uski kostimići i vrtoglavo visoke potpetice bile su joj zaštitni znak sve vreme emitovanjaa serije.

S druge strane, glumica je imala turbulentan život. Iako danas uživa u zasluženoj penzije te se kloni medija koliko može, njena životna priča mnoge fascinira još uvek.

Fran Drescher
foto:Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Drešer je karijeru započela kao misica koja je na nivou SAD-a zastupala državu Njujork, a vrlo je rano upoznala i svog budućeg supruga Pitera Marka Džejkobsona, za kojeg se udala 1978. sa samo 21 godinom.

Fran je imala dosta spektakularan uvod u svet filma i televizije. U „Groznici subotnje večeri“ izgovorila je svoju prvu filmsku rečenicu, i to u lice Džonu Travolti. Rekla mu je u svom samouverenom stilu: „U krevetu si dobar koliko i na plesnom podijumu?“. Nakon toga se činilo kao da neće ostati zapamćena u televizijskom svetu, no onda se sve promenilo 1993. kada js počela da se prikazuje „Dadilja“.

Serija je postigla instantni uspeh, a i nezin šarmantni lik ikone stila koji bi se mogao opisati kao trash-chic. Jarke boje, miniće i uske haljinice bile su njen zaštitni znak, a publika ju je zbog toga volela. Serija je svoj kraj doživela 1999., a nakon nje Fran više nije uspela postići uspeh sličan dobu kad je glumila u seriji. Glavni lik i kamen temeljac serije bila je dadilja Fran Fajn, napravljena prema liku upravo glumice Fran Drešer, navodi dnevnik.hr.

fran Drescher
foto:VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Što se privatnog života tiče, Fran je proživela velike uspone i padove. U januaru 1985. dvojica pljačkaša provalila su u njen stan u Los Anđelesu. Dok je jedan preturao i pljačkao stan, drugi je naizmenično silovao Fran i njenu prijateljicu držeći im pištolj prislonjen uz glavu.

Njen suprug bio je prebijen, zavezan i nateran da svedoči celoj sceni. Fran Drešer su bile potrebne godine da se oporavi od tog tragičnog događaja, a još duže da o njemu progovori u javnosti.

Druga je velika trauma pogodila ju je1996. kada se službeno razdvojila od muža, s kojim je razvod bio konačan tek 1999. Njen bivši suprug izjasnio se kako je nakon dugogodišnjeg braka shvatio da je homoseksualac, a par je uprkos bračnom brodolomu ostao u prijateljskim odnosima te su dugo poslovno sarađivali.

„Naša ljubav je jedinstvena, retka i beskrajna. Osim kada je iritantan“, rekla je o svom bivšem suprugu jednom prilikom.

Nakon što joj se bivši izjasnio kao homoseksualac, Fran se aktivno uključila u grupe za prava LGBTQ zajednice.

foto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

Iako se protiv svega borila pozitivnošću, to joj nije pomoglo da teško ne oboli. Fran je tako 2000. dijagnostikovan rak grlića maternice, zbog kojeg je trebalo da ode na zahvat histerektomije. Nakon što joj je izvađena maternica, Fran je proglašena potpuno zdravom, ali nikada nije imala dece.

Glumica ni danas ne skida širok osmeh s lica, a život sakriven od medija joj itekako odgovara sa obzirom na činjenicu šta je sve prošla.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram