Ida Prester ponudila smeštaj ukrajinskim izbeglicama

Ida Prester Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Hrvatska pevačica Ida prester objavila je fotografiju svoje porodice i 1987. godine i svima rastopila srca, ali uz snažnu poruku #zaustavimorat. Naime, ona je čak ponudila i smeštaj izbeglicama iz Ukrajine.

Muzičarka i voditeljka Ida Prester Peševs je u Fejsbuk grupi „SOS Ukrajina“ ponudila je smeštaj za dve izbegle porodice iz Ukrajine te se i ona tako uključila u humanitarnu pomoć stradalima u ratu u toj državi.

„Imam smještaj za dvije familije od sada do ljeta! Ako može pomoći – rado primam, po preporuci“, napisala je ona u grupi.

Ida Prester, Foto: screenshot ‘SOS Ukrajina’

Grupa „SOS Ukrajina“ ima desetinu hiljada članova, te u njoj Hrvati nude smeštaj ukrajinskim izbeglicama.

Ida Prester, Foto: screenshot ‘SOS Ukrajina’

Ona je objavila i fotografiju svoje porodice iz 1987. uz snažne reči: „Zagreb 1987. Moj braco Janko, baka Ana i ja – slažemo legiče. Iza nas naljepnice tog vremena – Univerzijada, Apple computer, Pčelica Maja.. Nismo imali puno, a imali smo sve. Nas 5 je živjelo u starom stanu od 50 kvadrata, grijali smo se na peć na drva u ovoj kuhinji. Svaku večer sam tražila da spavam s bakom u krevetu, da zajedno gledamo Dinastiju. Ujutro nam je baka na peći zagrijala odjeću da nam bude topla kad idemo u skolu. Ne treba djeci ništa više, samo sigurnost i mir. To mora biti naša obaveza.“

A, Ida je deifinitivno svoju ulogu u svemu ovo shvatila vrlo ozbiljno, te humano pristupila celoj situaciji.

 

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram