Holivudski zavodnici koji su poreklom iz Srbije i komšiluka

Goran Višnjić, Džo Manginelo i Dejvid Boreanz
Goran Višnjić, Džo Manginelo i Dejvid Boreanz Foto: Jason Merritt / Getty images / Matt Baron / Shutterstock Editorial / Pacific Press / ddp USA / Profimedia

Da li ste znali poreklo muža Sofije Vergare? Nismo ni mi.

Džo Manganelo

Džo Manginelo Foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američki glumac Džo Manganelo glumio je u brojnim filmovima i TV emisijama, među kojima su trilogija o Spajdermenu, Hitna pomoć, Kako sam upoznao vašu majku, Prava krv. Manganelo, koji je oženjen glumicom Sofijom Vergarom, rođen je u Pitsburgu u Pensilvaniji, ali njegova majka ima hrvatske korene, dok mu je otac italijanskog porekla.

Aleks Paunović

Paunović je rođen u Vinipegu u Kanadi od oca Srbina i majke Hrvatice. Danas zgodni holivudski zavodnik, Aleks je sve više prisutan na ekranima širom sveta. Poznat po filmovima Vendeta i Sibir, ovaj lepotan je ranije bio i šampion u boksu, bio je i u rok bendu, a podržava i kampanju Crvenog krsta protiv nasilja u školama.

Goran Višnjić

Goran Višnjić Foto: Jason Merritt / Getty images / Profimedia

Goran je jedan od najuspešnijih slovenskih glumaca u Holivudu. Proslavio se glumeći dr Luku Kovača u seriji Hitna pomoć, a zatim je glumio u filmovima Devojka sa tetovažom zmaja, Početnici i Duboki kraj. Rođen je 1972. i roditelji su mu Hrvati.

Džon Malkovič

Američki glumac i režiser pojavio se u preko 70 filmova, među kojima su Opasne veze, Leteća tamnica, Čovek sa gvozdenom maskom, Jadnici…

Malkovič je rođen u Ilinoisu, s tim što su njegovi baka i deka po ocu bili hrvatski imigranti iz Ozlja. Takođe, on vuče i srpske, engleske, škotske, francuske i nemačke korene.

Dejvid Borijanaz

Dejvid Borijanz Foto: Pacific Press / ddp USA / Profimedia

Dejvida znamo kao Ejndžela iz serije Bafi ubica vampira, kao zgodnog FBI agenta u seriji Bouns i kao hrabrog specijalca u istoimenoj seriji. A što se tiče njegovog prezimena, ono krije slovačko-italijansko poreklo, budući da mu je majka polu-Slovakinja.

Branko Tomović

Branko Tomović je rođen 17. juna 1980. godine u Nemačkoj. Poreklom je iz Srbije – njegova porodica je emigrirala sedamdesetih godina iz Golupca u Nemačku. Glumu je studirao na prestižnom fakultetu Li Strazberg u Njujorku. Debitovao je 2001. u filmu Remote Control, a igrao je i u filmovima Taksista i Vampir.

BONUS VIDEO: Svi frajeri Adrijane Lime

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram