Gde je danas Ljiljana Nikolovska, pevačica Magazina koja je bila popularnija i od Jelene Rozge

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL; Promo; Printscreen/YouTube/Grupa Magazin

Ljiljana Nikolovska je pevačica čuvene grupe Magazin koja je osamdesetih godina prošlog veka otpevala najveće hitove poput "Tri sam ti zime šaptala ime", "Put putujem", "Kokolo"...

Čuvena grupa Magazin koju je osnovao Tonči Huljić decenijama je jedna od najpopularnijih u celom regionu.

Grupa koja je osnovana 1979. iznedrila je mnoge pevačice, koje su u jeku slave napustile grupu – od Danijele Martinović, Ivane Kovač do Jelene Rozge.

Ali, sećate li se Ljiljane Nikolovske – pevačice sa kojom je Magazin osamdesetih doživeo najveću popularnost od svog nastanka?

Ona je tada u grupi zamenila Majdu Šoletić, a čim je zakoračila na scenu, osvojila je sve svojim šarmom i glasom.

Ljiljana je rođena u Splitu, a njeni roditelji, majka Vera i otac Boro, poreklom su iz Makedonije.

Postala je deo sastava „Magazina“ 1983. godine, kada je imala 19 godina, i ostala u bendu do 1990. U ovom periodu „Magazin“ je bio jedan od najpopularnijih bendova na ovim prostorima.

Otpevala je mnoge hitove od kojih su najveći „Put putujem“, „Kokolo“, „Tri sam ti zime šaptala ime“, „Tamara“, „Sve bi seke ljubile mornare“ „Oko moje sanjivo“ i donela je grupi nagrade, platinaste i dijamantske ploče.

Godine 1990. Ljiljana Nikolovska napušta grupu i tada popularnost Magazina pada.

Upravo ta godina bila je prekretnica u njenom životu, jer je spakovala kofere i preselila se u Ameriku.

Od 1995. godine živi u kalifornijskom San Pedru sa suprugom muzičarom Pitom Mazičom, najpoznatijim po saradnji s bendom Mike Watt And The Secondmen. Ponosni su roditelji sina Tonija.

Ljiljana je i u Americi nastavila da se bavi muzikom, a jednog prilikom je za hrvatske medije otkrila da je bila spremna i da se vrati kući.

„Čak i kad sam otišla, meni su prve tri godine koferi bili spakovani, spremna da se vratim kući, međutim, sticajem okolnosti srela sam bend koji mi se sviđa, srela sam svoga supruga, postala sam i mama tamo“, rekla je ona tada.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram