Gde je danas lepa Ana, najstarija sestra u „Nije lako s muškarcima“

Foto:Screenshot

Ima 57 godina i ne biste je prepoznali.

Većina se seća čuvenog filma “Nije lako s muškarcima” u kom su glavne zvezde bili Milena Dravić i Ljubiša Samardžić, ali posebnu pažnju privukle su mlade glumice koje su igrale njene ćerke – Branka Katić, Dubravka Mijatović i Ana Simić.

Lepa Ana iz kultnog filma „Nije lako sa muškarcima“ i danas je angažovana glumica, ali u Pozorištu na Terazijama, čiji je stalni član od 1997. godine. Veliku popularnost postigla je još kao studentkinja glume, te davne 1985. godine.

Nakon ovog angažmana, ona se povukla iz sveta filma i svoju karijeru nastavila u pozorištu, a za Nova.rs je jednom prilikom govorila zašto je do toga došlo.

Ana Simić Foto: Privatna arhiva

„Što se tiče angažmana na filmu i serijama, malo toga od nas glumaca zavisi. Podele se prave kako se prave… Pod tim ne mislim ništa ružno, tako se radi u celom svetu. Ljudi imaju neke svoje ekipe, a ja se uvek rado odazovem kad mi se ponudi nešto što mislim da bi bilo za mene. U poslednje vreme sam se okrenula pozorištu, sinhronizaciji crtanih filmova“, rekla je Ana za Nova.rs.

Ana Simić Foto: Privatna arhiva

Ulogu u „Nije lako sa muškarcima“, Ana je dobila još tokom svojih studija, a kako je bilo raditi sa bardovima srpskog glumišta?

Foto:Privatna arhiva

„„Meni je ta uloga zapala kad sam bila na drugoj godini Akademije. Ja sam bila u klasi profesora Minje Dedića, koji je u to vreme bio jedini strog profesor po pitanju rada van fakulteta, odnosno pre diplomskog ispita, sem uz neku njegovu saglasnost. Međutim, ja sam tu ponudu dobila negde na kraju druge godine i procenila da je to uloga koju mogu da iznesem u tom trenutku, i pristala sam. Snimila sam sve tokom leta i kad sam došla u oktobru u treću godinu, bilo je ‘čujem da ste nešto radili’, kako je on voleo da se izražava. To nije baš bilo slatko, ali negde je priznao da sam imala dobru procenu da mogu to da iznesem. On je nama to branio jer se plašio da ne krenemo prerano u popularnost, pa da ne pokažemo kasnije svoje sposobnosti“, prisetila se Ana.

Foto:Privatna arhiva

***

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: