Gde je danas Anja Rupel u koju je bila zaljubljena cela Juga

Foto: Screenshot

Sa licem nevinog devojčurka i crnom kosom sa šiškama bila je predmet sanjarenja mnogih muškaraca.

U Anju „bilo zaljubljeno pola bivše države”. Goblini će joj posvetiti „Anja, volim te“. A Anja će u više navrata pokušavati da se otrese reputacije seks simbola svog vremena.

Nakon što je bend prestao sa radom 1992. godine, nastavila je solo karijeru, a posebno se izdvajaju saradnje s bendom Laibach na pesmi „Across the Universe“ i dueta s Tošetom Proeskim „Krajnje vrijeme“.

Anja se početkom osamdesetih pridružila grupi „Videoseks“ nakon što su je na audiciji zapazili Iztok Turk i Janez Križaj koji su osnovali bend. Imala je tada samo 16 godina, a kako je u intervjuu za „music-box“ rekla, nije bilo lako to saopštiti porodici i drugarima u školi.

Nakon raspada Jugoslavije neko vreme se van granica Slovenije o njoj nije znalo gotovo ništa. Bend je nastavio rad i devedesetih, ali ubrzo su se razišli, a ona je nakon duže pauze nastavila uspešnu solo karijeru, ali unutar granica matične države.

Sa svojim životnim partnerom Alešom Klinarom, s kojim se upoznala još za vreme gimnazije i koji je napisao gotovo sve njene pesme u samostalnoj karijeri, ima 19-godišnju ćerku Lunu, a osim što peva, ona i piše pesme za druge izvođače.

Anja je u martu napunila 56. godina i za sebe kaže da ponosno uživa u svom životu, pomalo radi, bavi se svojom ćerkom i kako je par puta rekla za medije „vodi jedan sasvim običan život“.

Tokom svoje karijere Anja je svoj prvi solistički album „Odpri oči“ objavila 1994. a do 2016. sa višegodišnjim pauzama izdala je osam albuma. Objavila je i veći broj singlova, a u poslednjoj pesmi objavljenoj 2020. skoro i da je ne prepoznajemo.

***

Bonus video: Nina je jedna od retkih automehaničarki u Srbiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Instagram