Slika iz mladosti Ruške Jakić podseća kako su prirodne lepotice izgledale nekad

Ruška Jakić Foto: Jasna Prolić/Promo

"Pamet je najveći afrodizijak."

„Dobro jutro, lutko!“, čuvena je rečenica voditeljke Ruške Jakić koja živi punim plućima u 84. godini! Poznata je po svojim stavovima o životu, koje bi mnoge žene trebalo da usvoje.

Put prirodnog starenja i lice bez estetskih korekcija je nešto čime Ruška može da se pohvali, iako je od estetskih operacija radila samo kapke pre 20-ak godina što je i prikazala u svojoj emisiji, ova ekscentrična lepotica sem toga nije menjala svoj lični opis.

„Ja ne znam ko je u modu uveo botoksiranje, prenapumpane grudi i usta?! Ne, nikako tom trendu zbog kog žena gubi identitet“, izjavila je Ruška jednom prilikom.

Rođena je 1938. godine u Beogradu u porodici jugolsovenskog diplomate Sretena i beogradske lepotice Evgenije Jakić.

Posle završetka gimnazije, Ruška se zaposlila u Izdavačkoj kući Politika i nastavila sa obrazovanjem. Osim što je drugovala s nekim od najznačajnijih umetnika druge polovine XX veka (Momo Kapor, Olja Ivanjicki, Aleksandar Joksimović) njenom zaslugom je Jugoslavija dobila licencu za učešće na izborima za Mis sveta.

Udavala se tri puta, a iz braka sa Laletom Nadeždićem, voditeljka ima ćerku Anu koja nije deo javnog života u Srbiji. U devetoj deceniji planira i četvrti put da stane na ludi kamen. Ovoga puta na večnu ljubav će se zakleti misterioznom gospodinu Grofu, kako je otkrila medijima u jednom momentu.

Kreatorka legendarne emisije „Ljubav i moda“ koju pamtimo i po kultnoj modnoj opaski „Ne, nikako“, opet je jednom fotografijom internet ostavila bez reči.

„Jedna iz mladosti“, napisala je Ruška u opisu njene objave na Instagramu, a mi samo možemo da prokomentarišemo kako je i u mladosti bila prava lepotica.

Ruška je uvek ostala autentična i dosledna sebi, naglašavajući da je najveći afrodizijak za muškarce ženska pamet.

„Prirodna lepota. Vreme kada plastične operacije nisu vrednovale, a prirodna lepota se jako cenila“ samo je jedan od komentara ispod Ruškine slike iz mladosti.

***

Bonus video: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram