Film Mala sirena ima veliku promenu u odnosu na original i ne možemo da dočekamo

Foto: DISNEY / Planet / Profimedia

Premijera filma stiže 26. maja.

Hale Bejli prvi put je najavljena kao Ariel u julu 2019. godine, ali prvi trejler za Malu sirenu nismo dobili sve do septembra prošle godine.

Srećom, sada nas deli samo nekoliko nedelja od premijere filma koja je zakazana za 26. maj.

I dok čekamo premijeru, otkrivamo vam neke od promena koje ćemo videti na velikim ekranima –  uključujući promene scenarija.

U nedavnom intervjuu za Vanity Fair, kompozitor filma Alan Menken otkrio je da će biti izmenjeni tekstovi nekih od naših omiljenih pesama, uključujući Kiss the Girl i Poor Unfortunate Souls.

„Postoje neke promene u tekstu pesme Kiss the Girl jer su ljudi postali veoma osetljivi na ideju da bi se princ Erik, na bilo koji način, nametnuo Arijel“, rekao je Menken.

Ovi tekstovi sugerišu da princu Eriku ne treba Arijelin usmeni pristanak da je poljubi, što, naravno, jeste istina, ali postoji mali problem –  činjenice da ona ne može da govori.

„Imamo neke izmene u pesmi Poor Unfortunate Souls, odnosno sa stihovima zbog kojih bi mlade devojke na neki način mogle da osećaju da ne bi trebalo da govore preterano“, dodao je Menken.

Podsetimo, obe ove pesme su napisane između 1987. i 1989. za originalnu muziku za Malu sirenu, jedan od najvećih Dizni hitova, zbog čega su zastarele više od tri decenije, tako da je verovatno vreme da se malo ažuriraju.

Hale je ranije otkrila da snima i nove i stare pesme za film, prenosi Glamour.

***

BONUS VISEO: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram