Danas je modna ikona, a nekad je bila heroinska zavisnica: Džulija se digla iz pepela

Foto: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Iz blata do zvezda.

Od malih nogu, modna ikona Džulija Foks se bunila protiv svih oblika autoriteta. Ali u tinejdžerskim godinama, Foks je shvatila da će je njeno buntovništvo dovesti u ozbiljne nevolje – i promeniti tok njenog života.

Rođena je u Italiji, a detinjstvo je provela živeći u Milanu sa svojim dedom pre nego što se preselila u Njujork, sa ocem Amerikancem i jednim od svoja dva brata. Njen drugi brat i njihova mama ostali su u Italiji.

„Mnogo smo se kretali. Bilo je nekako nestabilno. Bili smo beskućnici u jednom trenutku. Ja sam zapravo živela u skoro svakom kraju Njujorka“, rekla je za Rolling Stone.

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tokom svojih burnih tinejdžerskih godina, Foks je rekla da je bila prilično „divlja“. Sa 14 godina, ona se noću spuštala niz požarne stepenice u tatinoj stambenoj zgradi da bi mogla da izađe u klub u ukradenoj odeći. Sa 15 godina pobegla je sa dečkom koji je bio diler droge.

Do kraja srednje škole, Foks je počela da eksperimentiše sa ekstazijem, marihuanom i na kraju heroinom.

„Pravo je čudo da sam živa jer mnogim ljudima sa kojima sam odrastala ne ide tako dobro. Još uvek su na drogama ili u zatvoru. Mnogi su umrli. Heroin je bio tako važan deo mog života. Bila sam u srednjoj školi kada sam prvi put probala heroin. Niko od mojih drugih prijatelja to nije radio, tako da sam to radila u tajnosti. Nisam razumela da je to igranje s vatrom. Toplo ne preporučujem“, rekla je u jednom intervjuu.

Foto: Guerin Charles/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sa 17 godina se predozirala heroinom dok je bila u noćnom klubu. Kasnije je završila na uslovnoj kazni zbog krađe i prevare sa kreditnim karticama.

Rekla je da joj je kazna verovatno „spasila život“. Za to vreme morala je da se podvrgne redovnom testiranju na droge, što joj je pomoglo da se odvikne.

Tokom narednih nekoliko godina i mnogo čudnih poslova, Foks je počela da se bavi glumom, a 2019. je debitovala na filmu zajedno sa Adamom Sandlerom. Ali iste godine, doživela je veliki lični gubitak. Njena najbolja prijateljica umrla je od predoziranja fentanilom.

Foto: JP Yim / Getty images / Profimedia

Džulija je postala još popularnija nakon veze s Kanje Vestom, ali je i pre toga bila „legenda Njujorka“, koja nikada nije ćutala o svojoj mračnoj prošlosti.

„Otvorena sam po pitanju svojih problema sa zavisnošću jer želim da je destigmatizujem. Nisu svi zavisnici ‘narkomani’. To je prava bolest“, danas kaže Džulija Foks.

***

BONUS VIDEO: Badgley Mischka ponovo na nedelji mode u Njujorku posle dve godine pauze

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram