Dajanu su pre 27 godina pitali šta misli o Čarlsu kao kralju – rekla je samo ovo

Princeza Dajana i princ Čarls
Princeza Dajana i princ Čarls, Foto: - / Mary Evans Picture Librar / Profimedia

Novinar nije odustajao od svog pitanja.

Nakon razvoda od kralja Čarlsa, tadašnjeg princa, princeza Dajana nije bila oduševljena idejom da njen bivši suprug postane kralj.

O tome je čak govorila u intervjuu sa Martinom Baširom za Panoramu na BBC-ju 1995. godine, dve godine pre saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala.

Tada je Dajana otkrila i kako je njen brak sa kraljom Čarlsom bio „pakao od samog početka“ i kako nije verovala da je on sposoban da bude kralj.

Međutim, taj intervju nikada nije objavljen u celosti, a bivši urednik Daily Telegraph-a, Maks Hejsting u nedavnom dokumentarcu „Dajana: istina iza intervjua“, otkrio je neke nove delove.

„Dajana je rekla da joj je stalo samo do Vilijamovog nasledstva prestola. Rekla je sasvim eksplicitno – ‘Mislim da Čarls to ne može da iznese'“, izjavio je Hejsting u dokumentarcu.

Na pitanje novinara BBC-ja, Martina Bašira: „Mislite li da bi imalo više smisla, u svetlu bračnih poteškoća koje ste vi i princ od Velsa imali, da kruna direktno pređe na vašeg sina Vilijama?“, princeza Dajana je odgovorila:

„Pa, Vilijam je trenutno vrlo mlad, da li želite da mu se takav teret stavi na ramena u ovom uzrastu? Tako da ne mogu da odgovorim na to pitanje.“

Vilijam je u tom trenutku imao 13 godina.

Baširu se nije svideo ovakav odgovor, pa je pitao Dajanu da li želi da princ Vilijam nasledi kraljicu kada postane punoletan.

Dajana je bila vrlo odmerena.

„Želja mi je da moj sin pronađe mir u životu, a iz toga slede i druge stvari.“

Podsetimo, princ Čarls od Velsa je postao kralj Čarls III, 10. septembra, posle smrti kraljice Elizabete.

***
BONUS VIDEO: Oskar haljina koja je izgledala kao džinovska alga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram