Šta je princeza Dajana planirala pre smrti – a Hari ostvario

Princeza Dajana Foto: Phil Loftus / Capital pictures / Profimedia

Princeza Dajana je neposredno pre smrti htela da se preseli u Kaliforniju i uđe u filmsku industriju - cilj koji je princ Hari godinama kasnije zapravo ostvario. To je britanskim medijima otkrio Stjuart Pirs, koji je bio Dajanin trener za javne nastupe.

Dajana je planirala da sinove Vilijama i Harija povede u SAD. U to vreme je imala romantičnu vezu sa Dodijem Fajedom

Tragična princeza je planirala holivudsku karijeru, ali nije bila zainteresovana da postane glumica. Njene ambicije ležale su iza kamera.

Htela je da se preseli u Malibu, ali nije bila trudna niti je planirala da se uda za Fajeda, otkrio je Stjuart Pirs za Daily mail.

„Jedan od glavnih projekata koje je htela da realizuje bili su dokumentarni filmovi na tri humanitarne teme, koji bi zatim bili pretvoreni u filmove. Planirala je da provede mnogo vremena u Holivudu. Dajana zaista počela da istražuje svoju kreativnu moć“, rekao je Pirs.

On je dodao da je Dajana sklopila blisko prijateljstvo sa uglednim filmskim producentom lordom Davidom Patnamom, koji joj je pomogao da ostvari vrhunske holivudske kontakte. Princezin život je tragično prekinut pre nego što je bilo koga upoznala, rekao je Pirs.

Sredinom devedesetih, Kevin Kostner je molio Dajanu, preko njene snaje Sare Ferguson, da glumi u nastavku filma „Telohranitelj“. Ona ga je tada pitala da li će film imati „scene ljubljenja“ – ali nikada nije htela da bude glumica.

Kako je Dajana sinove htela da odvede u Kaliforniju, izgleda da su princ Hari i Megan Markl nastavili njenim stopama.

U intervjuu za ABC News 2007. godine, Dajanin batler Pol Barel pomenuo je princezine namere da se preseli u Fajedovu kuću u Malibuu.

„Govorila je: ‘Ovo je naš novi život, i zamislite koliko može da bude sjajan za dečake – ovde u Americi niko ne osuđuje, nemate klasni sistem, nemate monarhiju'“, otkrio je batler.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram