Bio u samo jednom filmu pre 25 godina i još zarađuje od toga

Poznati 15. jan 202210:33
titanik
Foto: Scott Halleran / Getty images / Profimedia

Glumac Ris Tompson otkrio je da još zarađuje od filma Titanik, u kojem je glumio kada mu je bilo samo pet godina.

Bivši dečji glumac Ris Tompson najzapaženiju ulogu ostvario je pre 25 godina u jednom od najnagrađivanijih filmova svih vremena.

Kao petogodišnjak pojavio se u kultnom Titaniku, u kojem je glumio irskog dečaka iz niže klase koji ne uspeva da se sa svojom majkom i sestrom ukrca na čamce za spasavanje i da napusti brod koji tone.

Ipak, usprkos tragičnoj sudbini njegovog lika, Risu se ova uloga dugoročno isplatila jer je otkrio kako i danas zarađuje od nje. Inače, za tu ulogu je tada bio isplaćen oko 30.000 dolara, piše N1.ba.

“Još dobijam novac zbog Titanika, tu i tamo mi zna doći ček s iznosima od 100 ili 200 dolara i to je uvek lepo iznenađenje”, kazao je za Business Insider Ris, koji se nakon te uloge povukao iz glume i sada radi kao direktor marketinga u jednom skijaškom odmaralištu u Juti.

Karijeru je započeo kao dečji model, a kada je pobedio na jednom takmičenju, potpisao je ugovor s agentom za talente, koji mu je pronašao ulogu u Titaniku.

“Mami se svidela ideja da se okušam kao glumac i odlučili smo da probamo jer smo mislili kako nemamo šta da izgubimo”, kazao je Tompson, koji danas nimalo ne žali zbog te odluke.

Film Titanik s Leonardom Dikaprijem i Kejt Vinslet u glavnim ulogama 1997. godine je zaradio više od dve milijarde dolara i osvojio čak 11 Oskara.

BONUS VIDEO: Robert de Niro – veliki glumac i oskarovac

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram