Bila je žena Mikija Rurka, a metak njegovog pištolja zamalo ju je ubio

Foto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Život kao iz filma.

Prošlo je više od 20 godina otkako se Kare Otis razvela od svog kolege iz „Divlje orhideje“, Mikija Rurka, koji sada ima 69 godina, i sklonila se od slave dok je gledala kako njene koleginice Kristi Tarlington, Naomi Kembel i Sindi Kraford ostaju u centru pažnje.

Foto: HNW/PictureLux / Hollywood Archive / Profimedia

Otis je bila jedan od najvećih supermodela 1990-ih dok je pozirala za „Guess“ i bila je česta zvezda „Vogue“ naslovnica.

Kada je 1990. godine dobila ulogu u seks trileru „Divlja orhideja“ sa Rurkom, a zatim se udala za „lošeg dečka“ iz filma, Keri je dostigla status superzvezde.

U periodu dok je bila udata za Rurka od 1992. do 1998. njihov odnos je bio haotičan i toksičan.

Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia

U svojim memoarima prisetila se kako je pogođena u grudi nakon što je Miki sakrio pištolj u njenu torbu, a da je nije obavestio. Metak ju je pogodio na samo pet santimetara od srca.

„Bili smo na snimanju u Santa Feu, Miki je radio i dogodila se užasna nesreća. Njegov pištolj je bio u torbi“, ispričala je Keri koja je ranjena u trenutku kad je pomenutu torbu bacila na zemlju i pištolj je opalio.

„Pogođena sam metkom kalibra .357″, rekla je. „Bio je oko pet santimetara od mog srca. Izašao je kroz moje rame. Zaista sam imala neverovatnu sreću da nisam pogođena ni u kost.“

Otis tvrdi da su njene svađe sa tadašnjim suprugom prerasle u fizičko nasilje 1992. i da se okrenula heroinu kako bi se izborila sa svim.

Keri je takođe tvrdila da joj je manekenstvo donelo mnogo teških stvari.

Kada je kao tinejdžerka ušla u svet modelinga, postala je anoreksična, što je, kako je rekla, dovelo do zdravstvenih problema. Takođe je rekla da je koristila kokain da bi ostala mršava, a  priznala je i da ju je njen agent silovao u Parizu kad je imala samo 17 godina, što je detaljno opisala u svojoj knjizi „Beauty, Disrupted“ 2011. Rekla je da je u pitanju bio Džerald Mari, šef modne agencije „Elite Paris“, koji je u to vreme bio veren sa supermodelom Lindom Evanđelistom.

Foto: – / SGP / Profimedia

Kare je osnivačica „Bare Mama“ projekta i radi sa „Model Alliance“-om na rešavanju problema nedostatka zaštite koja je u svetu modelinga i dalje goruće pitanje.

To je neprofitna organizacija koja je posvećena poboljšanju uslova rada i prava manekenki.

Ona je u Savetu ambasadora Nacionalnog udruženja za poremećaje u ishrani.

Foto: PHOTOlink / Everett / Profimedia

„S obzirom na moju istoriju u kojoj je bilo seksualnog nasilja i silovanja, morala sam to preokrenuti i pronaći način da osnažim mlade žene“, rekla je Otis.

Ona je takođe rekla: „To je veoma čudna industrija, u kojoj rade maloletnici sa problemima odraslih. Bilo koja druga industrija bi imala zakone o dečijem radu. Kako je to moglo da promakne? Ljudi treba da preuzmu odgovornost za štetu nanetu van industrije koja nam daje žene i devojke sa poremećajima u ishrani i sa nezadovoljstvom svojim telesnim izgledom.“

Kare je danas udata za Metjua Satona i to od 2005, zajedno i žive u Kaliforniji sa ćerkama Kajom (13) i Džejd (14), prenosi dailymail.co.uk.

Bonus video: Muške simpatije iz mladosti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram