Angelina Topić i njen dečko su najzabavniji par srpskog sporta

Mladi par za primer.

Srpska atletičarka Angelina Topić (18), ćerka proslavljenih atletičara Dragutina i Biljane Topić nedavno je postala šampionka Evrope, a u nedelju će se boriti za novo zlato u skoku uvis – ovoga puta u finalu Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Na debitantskom nastupu na Svetskom prvenstvu veliku podršku imaće od dečka – takođe atletičara 20-godišnjeg Alekse Tomića. On je njen oslonac i sigurno će biti najglasniji u navijanju u finalu. Angelina i Aleksa su mladi, izuzetno talentovani i pred njima je sigurno blistava karijera.

Kada smo zavirili na Instagram profil ćerke jednog od najboljih atletičara svih vremena, odmah smo uočili simpatične fotografije Angeline i njenog dečka koje se, složićete se, izdvajaju od fotografija drugih parova. Oni ne poziraju kao klasični parovi na društvenim mrežama, ne provlače fotke kroz filtere, ne trude se da stvore sliku savršenosti. Oni samo žele da se zabavljaju i uživaju u mladosti i svojoj ljubavi. Prirodna izdanja Angeline i Alekse oduševljavaju njihove pratioce, a sreća i ljubav koja isijava iz njihovih očiju govori više od hiljadu reči.

Jedna od fotografija koja savršeno opisuje ono o čemu pišemo, nastala je u kućnom okruženju, tačnije u kuhinji, a mladi par obučen u trenerke i majice sedi na kuhinjskim elementima, dok su identično prekrstili ruke.

View this post on Instagram

A post shared by angelina<3 (@angelinatopic)

„Tupan i glupan“ – našalila se Angelina u opisu fotke.

Serija selfija koja nam je takođe „zapao za oko“ ovekovečena je u Baru u Crnoj Gori, gde njih dvoje uživaju u prirodi, ležeći zagrljeni na travi.

„Među mravima“ – glasio je opis mlade šampionke Evrope.

View this post on Instagram

A post shared by angelina<3 (@angelinatopic)

Inače, Aleksa Tomić je rođen u Jagodini, živi u Ćupriji, u atletiku se zaljubio pre 10 godina. Počeo je na Uličnoj trci gde ga je i primetio predsednik kluba Dragan Zdravković.

Aleksa je atletičar ćuprijske Morave i najbolji je junior Srbije u disciplinama 800 i 1500 metara. On je ove uspehe ostvario na prvenstvu za starije juniore u Kruševcu, a potom i za mlađe juniore u Sremskoj Mitrovici.

Angelina je odrasla u atletskom okruženju i moglo se pretpostaviti da će njen životni put biti ovakav. Iako ima samo 18 godina, ona se već upisala u istoriju srpske i evropske atletike.

Angelina Topić je postala seniorska rekorderka Srbije u skoku uvis kada je 1. juna 2022. u Atini preskočila 1.95m i za jedan santimetar popravila rekord koji je držala Amra Temim od 1988. godine.

View this post on Instagram

A post shared by angelina<3 (@angelinatopic)

Proglašena je za najbolju mladu sportiskinju Evrope 2022. godine u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

U Кruševcu 26. juna 2022. preskočila je letvicu na visini 1.96m i izjednačila najbolji rezultat u svetu ikada za uzrast mlađih juniorki (mlađi od 18 godina). Pre Angeline visinu od 1.96m u svetu su preskočile samo četiri mlađe juniorke.

Na Evropskom prvenstvu u atletici za mlađe juniore, 6. jula 2022. godine u Izraelu, osvojila je zlatnu medalju u skoku uvis rezultatom 1.92m.

Ove godine je oborila i svoj i državni rekord Srbije preskočivši 197 cm na mitingu Dijamantske lige u Parizu.

Angelina Topić je osvojila ovog meseca zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniorke u Jerusalimu, nakon što je jedina preskočila visinu od 1,90 metara i to bez ijednog rušenja.

Foto: OLIVER BUNIC / AFP / Profimedia

Tako je Angelina još jednom potvrdila vrhunsku klasu i pokazala svima da krv nije voda. Tamo gde su njeni roditelji stali, ona nastavlja.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Pinterest

Instagram