Jedan je tata! Prelepa reakcija Dragutina Topića na ćerkino zlato

Poznati 08. jul 202211:05 > 11:22
Foto: OLIVER BUNIC / AFP / Profimedia

Krv nije voda!

Srpska atletičarka Angelina Topić napravila je veliki uspeh u finalu skoka uvis na Evropskom prvenstvu za takmičare do 18 godina. Angelina je osvojila zlatnu medalju skokom od 1,92 metara i pokazala da je pred njom velika karijera.

Ovo ne bi trebalo da nas čudi s obzirom na to da je Angelina ćerka Dragutina i Biljane, koji su jedni od najuspešnijih sportista na ovim prostorima.

Dragutin se na svom instagramu pohvalio svojom naslednicom i napisao: „I tako, korak po korak, zlato!“

Njegova reakcija na ćerkin uspeh je oduševila mnoge koji su delili snimak po društvenim mrežama. Nakon Angelininog skoka je urliknuo, udario reklamu i podigao visoko pesnicu, dok je Angelina bila u potpunosti mirna.

Dragutin je tokom čitavog turnira bio sa ćerkom i podržavao je i kao trener i kao otac.

Angelina je odrasla u atletskom okruženju i moglo se pretpostaviti da će njen životni put biti ovakav. Iako ima samo 16 godina, ona se već upisala u istoriju srpske i evropske atletike.

Angelina Topić je postala seniorska rekorderka Srbije u skoku uvis kada je 1. juna 2022. u Atini preskočila 1.95m i za jedan santimetar popravila rekord koji je držala Amra Temim od 1988. godine.

U Кruševcu 26. juna 2022. preskočila je letvicu na visini 1.96m i izjednačila najbolji rezultat u svetu ikada za uzrast mlađih juniorki (mlađi od 18 godina). Pre Angeline visinu od 1.96m u svetu su preskočile samo četiri mlađe juniorke.

Na Evropskom prvenstvu u atletici za mlađe juniore, 6. jula 2022. godine u Izraelu, osvojila je zlatnu medalju u skoku uvis rezultatom 1.92m.

Pored mnogobrojnih čestitki koje je dobila, Angelinu su podržale i poznate sportistkinje Blanka Vlašić i Ivana Španović.

Angelina je u vezi sa Aleksom Tomićem koji se takođe bavi atletikom.

Bonus video: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram