10 najboljih stajlinga srpskih političarki u 2022.

Foto: Instagram/cravingsbyninochka, Promo, Instagram/dubravkakralj

Ovo su najbolje obučene srpske političarke.

Ovu godinu su između ostalog obeležile nove ministarke i poslanice na političkoj sceni, a mi smo izdvojili 10 najboljih stajlinga ovih žena u 2022.

Dubravka Kralj

Dubravka Kralj je u Narodnoj skupštini Srbije od 2020. godine kao poslanica Socijalističke partije Srbije. Ona je jedna od poslanica koja svojim stilom ne prestaje da iznenađuje. Iako najčešće nosi sakoe i pantalone, može se videti i u smelim haljinama i kaputima interesantnog kroja.

Tatjana Matić

Tatjana Matić je bivša ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Postavljena je na mesto direktorke Fonda za razvoj Republike Srbije.

Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu i postala profesorka srpskog jezika i književnosti. Bliska je saradnica dugogodišnjeg ministra Rasima Ljajića. Mnogi tvrde da je jedna od najlepših političarki u Srbiji, a ima odličan modni stil.

Nina Grbović

Nina Grbović, pametna, lepa i mlada političarka Pokreta slobodnih građana, u odevanju balansira između modernog i formalnog. Nina ima pregršt dobrih kombinacija i kači ih na svoj Instagram, koji podseća na profile svetskih modnih influenserki.

Ivana Popović

Ivana je srpska političarka i preduzetnica, koja pažnju privlači i svojim modnim stilom. Po obrazovanju je diplomirana ekonomistkinja, a nedavno je imenovana za državnu sekretarku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Ivana se godinama bavila izdavaštvom i bila na čelu dva časopisa.

Ono po čemu je prepoznatljiva su zanimljivi sakoi od najrazličitijih materijala, a favorti su joj oni plišani.

Ana Grozdanović

Političarka Ana Grozdanović iz Socijalističke partije Srbije nedavno je objavila fotografiju na kojoj joj vojnik salutira, a ona je Vojsci Srbije čestitala Dan vida kopnene vojske i Dan roda pešadije.Ana je za ovu priliku odabrala svetlo plavu midi haljini i bele salonke.

Fotografija je odmah postala viralna, a ova kombinacija će sigurno ostati upamćena.

Dubravka Đedović

Dubravka Đedović Foto:SAM

Ministarka energetike i rudarstva, Dubravka Đedović uvek izgleda vrlo elegantno, pa je takva bila i na dodeli nagrada “Srpske asocijacije menadžera”.

Ona se tom prilikom opredelila za formalni izgled, uz dašak glamura.

Političarka se pojavila u mini beloj haljini jednostavnog, minimalističkog kroja i „nude“ lakovanim cipelama sa viskom štiklom, a od detalja je nosila decentan nakit i pismo trobu u nijansi cipela.

Marinika Tepić

Marinika Tepić Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Marinika Tepić je poznata po hrabrim nastupima koji su obeležili proteklu godinu, ali kada je moda u pitanju ona se uvek oslanja na klasiku.

Najčešće se pojavljuje u sakoima, kao i u neutralnim bojama.

Takođe, obožava rolke, a neizostavan deo njenog stila su mantili i kaputi.

Marija Obradović

Marija Obradović je političarka i novinarka. Izabrana je za ministarku državne uprave i lokalne samouprave krajem oktobra prošle godine. Smatraju je jednom od najlepših političarki. Kada je moda u pitanju, Marija ne eksperimentiše previše, uvek bira elegantne i klasične odevne komade.

Irena Vujović

Irena Vujović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Irena Vujović je srpska političarka, ekonomistkinja i bivša predsednica beogradske opštine Savski venac. Izabrana je za ministarku zaštite životne sredine u oktobru 2020. godine. Njen stil je dosta sveden i jednostavan. Ponekada se može videti u sakoima jarkih boja, ali je uglavnom obučena u neutralne nijanse i brendirane klasične komade.

Draginja Vlk

Draginja je narodna poslanica kao i članica Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropske integracije, i zamenica člana Odbor za kulturu i informisanje.

Po zanimanju je politikološkinja. Gotovo uvek nosi sako i pantalone koje upari sa zanimljivim aksesoarima, poput broša ili kaiša.

***

Bonus video: Tamara je srpska hirurškinja u Brazilu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram