„Žene ne treba da rade 8 sati“: Video Beograđanke koji je podelio Srbiju

Foto: Instagram/alla.krecetova

Da li se slažete sa Alom?

Instagram Ale Krecetove, koja drži „žensku školu elegancije“ u kojoj „vodi žene ka uspešnoj vezi i pomaže im da koriste ženstvenost i eleganciju kao svoju super moć“, u poslednje vreme privlači dosta pažnje zbog njenog učenja koje je za mnoge diskutabilno.

Ala je bivša balerina koju su Beograđani upoznali pre više od 10 godina kad je na ulicama grada nastupala sa svojim tadašnjim suprugom, uličnim violinistom Danilom Anđelkovićem.

Ona je u svom poslednjem videu pričala o „uništavanju ženskog potencijala“ i između ostalog pomenula je da žene ne treba da rade osam sati.

„Osmočasovno radno vreme za ženu je ono što uništava potencijal žene, porodicu i ljubavni odnos. Jer da bi izdržala takav tempo žena mora da se diskonektuje od svog osećaja u telu i od svojih emocija i da se fokusira samo na moranje i dužnosti. Takav način funkcionisanja blokira u ženi seksualnu energiju, ženstvenost i stvaralačku moć. NE više od četiri sata rada dnevno daje ženi mogućnost da bude sa sobom kroz svoje rituale, kroz uživanje, povezanost sa svojim emotivnim bićem i na taj način žena može da oslobodi svoj najveći potencijal i doživi mnogo veći uspeh u karijeri i svom ljubavnom životu.“

Mnogi su komentarisali kako je ovo „ruganje i ponižavanje“ i kako to što Ala propoveda nije izvodljivo u Srbiji.

„Ovo samo zvuči divno, ali je potpuno nerealno za ovu zemlju, pogotovu u današnje vreme.“

„A gde to ima? Gde se radi 4h? Kako može neko ko je lekar hirurg da radi 4h? Ili profesor, kuvar, frizer itd itd itd. Prvo mnoge žene ne rade, a potrebno im je da rade kakvo je danas vreme. Drugo nemaju svi jednake uslove života. Ja bih želeo da znam gde ima u kojoj državi se radi 4h bilo ko. U Italiji nema. Radila ja mesec dana do poroda i tri meseca posle poroda. A da ne govorim za žene na selu. Ovo je neka utopija bože sačuvaj.“

Pojedinima se činilo kao da Alini stavovi „nemaju dodir s realnošću“.

„Kako mi sa dva posla?“, napisala je jedna komentatorka.

„Pa ne slažem se. Ja zaista volim da radim i to ne blokira moju seksualnu energiju. Ovo je za lenje žene zaista i koje su fokusirane samo na sebe“, dodala je druga.

#social-embed_0

U ostalim videima Ala uglavnom govori o „problemima“ žena koje su lepe, pametne i sposobne, ali još uvek same, kao da to nije samo po sebi dovoljno. Ona takođe daje savete o muško-ženskim odnosima koji se uglavnom svode na to kako žena treba da se izdvoji svojom ženstvenošću.

Dosta reakcija su izazvali i videi u kojima Ala govori ženama kako da dobiju od muškarca ono što žele i da „ako se plašiš da zavisiš od njega, nisi dobro odabrala“.

***

Bonus video: Tamara je srpska hirurškinja u Brazilu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram