Zadovoljna.rs slavi prvi rođendan: Ko sam prava ja

Njena priča 17. maj 202207:46 > 14. jun 2022 13:40
Foto: Zadovoljna

Ko su žene koje su obeležile našu prvu godinu?

Zadovoljna.rs slavi svoj prvi rođendan pod sloganom „Prava ja” i ovim povodom važno nam je, kako da se osvrnemo na ono što smo radile u prvoj godini, tako i da predstavimo po čemu se mi to, kao portal za žene – razlikujemo.

Pišemo o ženama osluškujući njihove potrebe, tražeći inspiraciju u onima koje su postigle nešto više i pružajući podršku međusobno. U našim rubrikama možete da pronađete mnoge intervjue sa uspešnim preduzetnicama poput Jelene Kiš, koja je migraciona agentkinja u Australiji, ili pak, programerkom Draganom Jevtić koja je uspela da se probije u „muškom” poslu. A, kad smo kod muških poslova razgovarali smo i sa spisateljicom i pravnicom Oliverom Oljom Jelkić koja je bila prva, a za sada i jedina, upravnica muškog zatvora u Sremskoj Mitrovici.

Svoj glas su dale i aktivistkinja Vanja Bursać koja želi da stane na kraj diskriminaciji na osnovu veličine odeće koju nosiš, kao i psihološkinja Jelena Lopatić‚ zaposlena na SOS liniji u cilju poboljšanja mentalnog zdravlja. O svojoj velikoj životnoj promeni gde je smršala čak 75 kilograma, jeste i pevačica Bojana Stamenov čija priča služi kao inspiracija mnogima koji imaju problema sa kilažom.

Majke su delile svoja lepa i traumatična iskustva, a žene koje su se izborile sa ozbiljnim oboljenjima svoje reči hrabrosti. Lekari, psiholozi, vaspitači, seks terapeuti, profesori… svi naši sagovornici su se trudili da na pitak i lako shvatljiv način pomognu, objasne, daju savete i da u moru informacija dezinformacija, uz našu pomoć daju važne odgovore.

U ovo vreme kada su se žene izdigle iz pepela i uzletele više nego ikada do sada, važno je da ne osuđujemo jedne druge, nego baš budemo tu kako bismo se podstakle, motivisale, osnažile međusobno. Nije važno koliko kilograma imate, koju ste i kada završile školu, pošto imamo priču i o Srpkinjama koje su se u jeku karijere vratile na fakultet, samo je bitno da živimo život bez šminke, a da istu stavimo onda kada to zaista želimo, a ne zato što moramo.

Kako je rekla Nataša Bekvalac u intervjuu koji je dala za Zadovoljna.rs: „Svaka žena u Srbiji mora biti jaka da bi opstala.”

Srećan nam rođendan! Obavezno pratite naš portal i uskoro očekujte kreativne konkurse i lepe poklone, jer mi smo tu zbog vas.