VIDEO Biljanu zovu ‘žena magnet’, a ona je mnogo više

Biljana Divnić je iz Sremske Mitrovice i mnogima je poznata pod nadimkom 'žena magnet'. Ona je ipak mnogo više od toga. Ne samo da svojim telom može da privuče predmete od metala, plastike, stakla i arkopala, nego svoju energiju koristi i za pomaganje drugim ljudima kroz masažu.

Prva misao koja mi je prošla kroz glavu kada sam upoznala Biljanu, bila je: ‘Kako je ova žena uopšte penzionerka?’ Nikada joj ne bih dala 68 godina koliko ima, a ispričala mi je da nema ni zdravstvene probleme sa kojima se mnogi u tim godinama susreću. Ne zna za reumu i artritis i nikada nije popila ni lek za glavu.

Krenimo od detinjstva. Bavila se mnogim sportovima, što joj nije bio problem s obzirom na to da nikada nije osećala umor ili pospanost. Uvek je bila ispunjena željom da nešto radi i da bude aktivna. Imala je dečije prehlade, ali ništa ozbiljnije od toga, a tako je i danas. Ne leže pre ponoći, a u pola 7 je već na nogama i skoro ceo dan je u svom salonu za masažu, gde se zbog popunjenih termina morate najaviti nedeljama unapred.

„Jednom prilikom sam nešto ušivala i igla koju je držala u ustima, ispade. Tražila sam oko sebe, po podu i nigde nisam mogla da je nađem – kad ona se zalepila za moj stomak. Shvatila sam da imam nekog magnetizma u sebi i testirala sam ovaj fenomen”, priseća se Biljana za Zadovoljna.rs.

Biljana Divnić Foto: Selena Ribić/Zadovoljna.rs

Nakon što se penzionisala sa 57 godina, a radni staž je ispunila u društvenim delatnostima, gde je vodila finansije u Opštini Sremska Mitrovica, preko noći je rešila da upiše kurs za masažu i da se tome posveti. Kako kaže – ni dana nije bila klasična penzionerka. Tri meseca je bila na praksi u lokalnom Domu zdravlja u Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gde je među srednjoškolcima u uniformi bila kao pravi đak. Svaki dan je išla u Dom zdravlja, a ljudi su bili oduševljeni njenim masažama.

Biljana Divnić Foto: Selena Ribić/Zadovoljna.rs

A, sada ima diplomu masera i sertifikat fizikalnog terapeuta. Smatra da se nakon celog dana koji provede masirajući druge ne umori zbog svog fenomena.

„Nisam nikako želela da kao penzionerka ostanem pasivna, nego sam započela potpuno novi život. Ostavila sam Opštinu iza sebe, sve što je bilo bilo je, ostalo je za mnom, a ja sad idem u novi život. Svim penzionerima bih poručila da ne ostaju pasivni i da idu u nove pobede. Ja prenosim na vas energiju, koja mi se automatski vraća. Tako da mogu da radim i po pet sati, i po ceo dan bez pauze, jer to ne crpi moju energiju”, uz osmeh kaže naša sagovornica.

Biljana Divnić Foto: Selena Ribić/Zadovoljna.rs

 

Magnetna terapija je neinvazivna metoda, a pokazala se kao vrlo uspešna u lečenju hroničnih bolesti. U nauci je poznato da ljudsko telo produkuje magnetna polja. Ova polja nastaju kao posledica hemijskih reakcija između ćelija u našem organizmu i jonskih struja u nervnom sistemu. Međutim, i dalje nije jasno kako je Biljanino telo ima toliko snažno magnetno polje da na sebi može da zadrži predmete – i to ne samo od metala, nego i od plastike, stakla i arkopala. Dok masira određene tačke, ne samo da njene ruke zrače velikom toplotom, nego mnogi osećaju i elektiricitet.

Biljana Divnić Foto: Selena Ribić/Zadovoljna.rs

„U Domu zdravlja u Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju imaju aparat za magnetno polje i izmerili su da moje telo zrači metar i po u prečniku. U razmaku od po nedelju dana merili smo više puta i uvek je ista jačina. Nema oscilacije, niti to koliko radim ili utiče na to”, kaže Biljana.

Iako deluje kao superheorina, njen magnetizam nije dovoljno jak da sam privuče stvari. Ono što prisloni na sebe, tu i ostane.

***

Bonus video: Joga za bolove tokom ciklusa

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram