Najbolja šefica sveta: Za radnike keš i putovanje po želji

Foto: Bennett Raglin / Getty images / Profimedia

Sara Blejkli, osnivačica brenda midera Spanx, definitivno je najbolja šefica na svetu. Proslavila je to što njena kompanija sada vredi 1,2 milijarde dolara tako što je više od 500 zaposlenih usrećila sa dve avionske karte u prvoj klasi za bilo koje mesto na svetu - i 10.000 dolara za trošenje.

Blejkli (50) je najavila prodaju svoje firme drugoj kompaniji zaposlenima tako što je organizovala žurku.

Svoje radnike je zatim šokirala objavom da svima poklanja dve karte za let prvom klasom u bilo koje mesto u svetu, sa plus dodatnih 10.000 dolara u gotovini.

Blejkli – koja je svoj put do statusa milijarderke izgradila od skromnih početaka prodaje faks mašina – posmatrala je svoje osoblje u delirijumu.

Kasnije je nekolicina zaposlenih upitana gde planiraju da otputuju.

„Idem na medeni mesec sa verenikom, a idemo na Bora Boru“, rekla je jedna žena.

„Odleteću u Švedsku sa svojom devojkom“, rekao je muškarac.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sara Blakely (@sarablakely)

Blejkli je sama prešla dug put do uspeha, jer je provela godine baveći se raznim poslovima, pre nego što je pokrenula Spanx 2000. godine sa samo 5.000 dolara ušteđevine.

Prvo joj je propala karijera advokatice, pa joj je propao posao u Dizni svetu, zatim je prodavala faks mašine.

„Probudila sam se jednog dana i pomislila: ja sam u pogrešnom filmu, pozovite reditelja! Šta se desilo? Ovo nije moj život! Zato sam zapisala na parče papira stvari u kojima sam bila dobra, a jedna od njih je bila prodaja. Na kraju sam zapisala u svom dnevniku: Želim da izmislim proizvod koji mogu da prodam milionima ljudi, a koji će učiniti da se osećaju dobro“, rekla je.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sara Blakely (@sarablakely)

Ideja o proizvodnji midera joj je pala na pamet dok je posmatrala krem ​​pantalone koje je posedovala. Nikada ih nije nosila jer nije imala donji veš koji se ne bi ocrtavao.

Tada je rešila da proizvode rešenje za taj česti ženski problem – ali dugo nije mogla da pronađe nekoga ko bi to proizvodio. Svi muškarci su je odbili, a na kraju joj je pomogla žena, čije tri ćerke su bile oduševljene idejom. Ostalo je istorija.

***

Bonus video: Bakšiš – Ko je škrt, a ko lak na napojnici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram