Tragična sudbina glumice iz filma „Triangle of sadness“

Foto: Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Neobično je tužno gledati kadrove filma Triangle of sadness, koji nominovan za Oskara, znajući da je glavna glumica, prelepa Čarlbi Din preminula u 32. godini.

Južnoafrička glumica, koja je rođena u Kejptaunu kao Čarlbi Din Krik, počela je da se bavi manekenstvom sa 6 godina i kao devojčica snimala je reklame i kataloge. Već sa 12 godina potpisala je ugovor sa agencijom za talente.

U oktobru 2008, Čarlbi i njen kolega, model Ešton Šnehadž preživeli su saobraćajnu nesreću. Ona je zadobila teške povrede – imala je slomljeni zglob, četiri slomljena rebra i kolaps pluća. Lekari su joj spasli život operacijom i nakon te nesreće je napravila pauzu u karijeri.

Triangle Of Sadness
Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Glumom je počela da se bavi 2010. godine, kada je dobila ulogu u filmu Spud i posle toga je snimila nekoliko filmova dok nije došao na red kasting za njen poslednji film „Triangle of Sadness“ Rubena Ostlunda.

Triangle of Sadness
Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Čarlbi Din Krik je 29. avgusta prošle godine primljena u bolnicu u Njujorku nakon što se loše osećala. Iako su njeni početni simptomi bili blagi, stanje joj se brzo pogoršavalo i umrla je nekoliko sati kasnije u 32. godini.

Rezultati autopsije objavljeni 21. decembra 2022. godine potvrdili su da je glumica umrla od bakterijske sepse. Njena slezina je uklonjena nakon saobraćajne nesreće 2008. godine, što je povećalo rizik od ozbiljnih infekcija.

Umrla je neposredno pre svetske premijere filma koji je proslavio.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram