Svetlana je najomraženija žena u Evropi, a uživa u dijamantima, krznu i jahtama

svetlana mainovič
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Nosi minđuše od 150.000 evra.

Zbog mejlova koji su nedavno procurili u javnost, svet je saznao za neviđen luksuz u kom žive zamenik ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i njegova supruga, koji su se inače „preventivno“ razveli da bi izbegli sankcije Zapada.

Istražitelji Fondacije za borbu protiv korupcije, koju je 2011. osnovao opozicionar Aleksej Navaljni, došli su do 8.000 poruka poslatih tokom 12 godina. Iz njih se saznalo u kom luksuzu zapravo živi Svetlana Mainovič (50), od skupocenih vila, preko jahti i rols-rojsa, prenosi Dejli mejl.

Ističe se i da joj je njen „preventivni“ razvod od Timura Ivanova prošlog leta omogućio da zaobiđe sankcije EU koje su kasnije uvedene za njenog muža. Mejlovi pokazuju da se njih dvoje zapravo uopšte nisu razdvojili.

Venčali su se 2009. godine, nakon što se Svetlana razvela od uspešnog biznismena Mihaila Manioviča.

Podaci pokazuju i da je 850.000 evra otišlo na iznajmljivanje vile u Sen Tropeu i 250.000 evra na jahte između 2013. i 2018. godine. Svetlana je uživala u kupovini u Ženevi i Parizu, gde je, između ostalog, potrošila 104.000 evra na dijamantski prsten i 150.000 evra na minđuše. Njena rođendanska zabava u Istanbulu 2018. koštala je 178.000 evra. Na Svetlaninoj šoping listi su i haljina Dolce & Gabbana od 59.500 evra i nameštaj iz 19. veka od 85.000 evra, kupljen u Belgiji.

Istražitelji su naveli i da je zvanični prihod porodice oko 25 miliona rubalja godišnje, te da ne postoji način koji bi im omogućio da vode tako luksuzan način života.

„Zamenik ruskog ministra odbrane Timur Ivanov zarađuje od rata u Ukrajine. Istovremeno troši milione evra na odmor, luksuzne nekretnine i antikvitete. Njegova žena koristi prljavi novac za luksuzni život u Evropi“, navodi se u podacima iz istrage.

Inače, Svetlanin sin je student Oksfordskog univerziteta u Engleskoj, a njena ćerka živi u Francuskoj. I mada je njen muž pod sakcijama, ona i deca im ne podležu.

BONUS VIDEO: Poznate lepotice i zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram